Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ima rezultate iza sebe

Upoznajte službenog vidovnjaka SP-a: Gluhi mačak koji se pripremao godinu dana

Ahilej je do svjetske slave došao na generalnoj probi za svjetsko prvenstvo, Kupu konfederacija, kada je pogodio pobjednike na tri od četiri utakmice.

Mačak Ahilej (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mačak Ahilej, službeni vidovnjak Svjetskog prvenstva u Rusiji koje se danas otvara, predviđa da će Rusija pobijediti Saudijsku Arabiju u prvoj utakmici u 17:00 sati.

Pred mačka, inače stanovnika Ermitaža u Sankt-Peterburgu, bile su postavljene dvije posude s hranom pored kojih su bile zastave reprezentacija koje danas na stadionu Lužnjiki u Moskvi otvaraju SP i Ahilej je izbrao rusku trobojnicu.

Ahilej je do svjetske slave došao na Kupu konferderacija, generalnoj probi za Svjetsko prvenstvo, kada je pogodio pobjednike na tri od četiri utakmice.

Ruski Sputnik piše da je mačak, koji je inače gluh, cijelu godinu trenirao i sudjelovao na velikim događanjima, tako da je sada konačno spreman za predviđanje rezultata svih utakmica na SP-u.

Ahilej slijedi stope hobotnice Paula koji je postao međunarodna zvijezda kada je točno pogađao rezultate na SP 2010., uključujući i točan odabir kasnijeg pobjednika Španjolske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider