Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jako kreativno!

Engleski "stari neprijatelji" navijaju za Hrvatsku: Urnebesna podrška iz Škotske postala hit

Škoti vole kada njihovi veliki rivali gube, zbog čega će mnogi u polufinalu navijati za Hrvatsku.

Škotski navijač (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

U drugom polufinalnom susretu Svjetskog prvenstva Hrvatska i Engleska odlučivat će o protivniku Francuske u moskovskom finalu.

Uoči utakmice podrška Vatrenima stigla je i iz Škotske. Nogometno rivalstvo Škotske i Engleske traje čak 146 godina i najduže je u povijesti ''najvažnije sporedne stvari na svijetu''.

Ovo je rivalstvo, kao u mnogim drugim slučajevima u svijetu nogometa, samo nastavak drugih, političkih, društvenih i ekonomskih konflikata te stoljeća antagonizma. Ne čudi stoga što Škoti Engleze nazivaju terminom ''Auld Enemies'' (stari neprijatelji).

Za navijača Celtica Briana Murraya uopće nije sporno koga podržati u moskovskom polufinalu. Odlučio se za vrlo kreativan način podrške Hrvatskoj: po tijelu je zalijepio papiriće u uzorku hrvatske šahovnice kako bi sunčanjem dobio prirodnu verziju hrvatskog dresa!

Njegova objava na društvenim mrežama postala je pravi hit, a pored tisuća lajkova, izazvala je i prepucavanje engleskih i škotskih navijača u komentarima.

Nije ovo prvi put da Škoti javno podržavaju Hrvatsku u utakmicama protiv Engleske - događalo se to i u ranijim ogledima Vatrenih i Gordog Albiona. Tako će Vatreni, osim podrške Hrvata iz cijelog svijeta i domovine, moći računati i na engleske susjede, koji, čini se, obožavaju gledati svoje velike rivale kako gube.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider