Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezaustavljivi Cristiano

Legende mu gledaju u leđa: Ronaldo donio pobjedu Portugalu i srušio još jedan rekord

Često je rušio rekorde u dresu Reala, a u istom je ritmu nastavio i na Svjetskom prvenstvu.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Portugal je zasad u dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu u Rusiji postigao četiri pogotka, a svi su djelo njihova kapetana Cristiana Ronalda.

Nakon što je u remiju sa Španjolskom u prvom kolu postigao sva tri pogotka, dodao je još jedan u minimalnoj pobjedi protiv Maroka.

Bio je to Ronaldov 85. gol u dresu Portugala čime je postao europski igrač s najviše reprezentativnih golova u povijesti. Golom protiv Maroka prestigao je mađarsku legendu Ferenca Puskasa, koji je zabio 84 gola.

Na trećem je mjestu sa 75 golova Sandor Kocsis, još jedan član zlatne mađarske generacije poznate pod nadimkom Laka konjica. Na četvrtom se mjestu sa 71 golom smjestio Miroslav Klose.

S četiri gola Ronaldo je trenutno prvi strijelac prvenstva i juri prema zlatnoj kopački. Sljedeći protivnik Portugala je Iran, koji se zasad pokazao kao vrlo čvrst i organiziran protivnik.

Aktualni europski prvaci će i u toj utakmici računati na pogodak svoje zvijezde i čovjeka koji neumoljivo trpa i u 33. godini. Ostvari li svoje najave da će igrati i s 40 godina, nije nemoguće ni da napadne još poneki rekord svjetskih prvenstava.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider