Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"žao mi je što nisam u hrvatskoj"

Reporter Dnevnika Nove TV u Moskvi je razgovarao s Bilićem: Modrić će prekinuti dominaciju Messija i Ronalda

Reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban i bivši izbornik Hrvatske Slaven Bilić razgovarali su u Moskvi uoči finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Slaven Bilić i Vlado Boban razgovaraju u Moskvi

Reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban javio se iz Moskve, a za gosta je pored sebe imao bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića!

Bilić je Hrvatsku vodio na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj te je nesretno ispao u četvrtfinalu od Turske nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.

On i Bilić u razgovoru su prošli nekoliko tema, između ostalog o utakmici s Engleskom, nadolazećoj utakmici protiv Francuske, Zlatku Daliću i Luki Modriću.

"Osjećam se kao i svi Hrvati. Žao mi je što nisam u Hrvatskoj, ali privilegija je biti u Rusiji. Svi moramo biti ponosni na ovo što su momci napravili."

Kako je to izgledalo?

"Izgledalo mi je kao film koji ne započne dobro, ali ima savršen završetak. Govorili smo prije utakmice da su Englezi imali nekoliko stvari koje nas nisu trebale zabrinuti, ali smo trebali obratiti pažnju. Brzina, koja je možda i veća od Francuske, zatim mladost, koja može biti i problem ako se ne kontrolira i vodi kvalitetno od strane izbornika. Do naše utakmice bili su savršeno vođeni", rekao je Bilić, pa prokomentirao kakve su bile reakcije Garyja Nevillea, Roya Keanea, Ryana Giggsa i ostalih velikana s Otoka.

"Razočarani su, ali kažu da je Hrvatska zasluženo u finalu. Ako govore samo o jučerašnjoj utakmici, svi su mišljenja da nisu iskoristili to prvo poluvrijeme."

* Jeste li se čuli s Dalićem?

"Ja Zlatka znam, ali ne volim smetati. Imam dvojicu igrača kojima pošaljem poruku, ali ne želim smetati."

* Kako protiv Francuza?

"Oni su na papiru jaki favoriti. Nisu se ovoliko istrošili ni fizički ni psihički. Imali su dan odmora više. To je već ozbiljna prednost, ali ne vjerujem da će fizička priprema odlučiti. 50-50 su šanse".

* Može li Luka osvojiti Zlatnu loptu?

"Ja nisam subjektivan po tom pitanju. Ja sam objektivan, ali to govore i Englezi. I da ne osvojimo, Luka je zaslužio Zlatnu loptu jer je on najkompletniji igrač na svijetu. Ako su mogli dati Cannavaru 2006. godine, onda će dati i Luki za ovu godinu".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider