Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Hvala svim navijačima"

Rakitić: "Messi je i prije znao da neće biti lako, sad to još više zna"

Rakitić je skupa s Modrićem sam držao cijeli vezni red Hrvatske u pobjedi nad Nigerijom na startu Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Rakitić je u prvoj reakciji poslije pobjede Hrvatske nad Nigerijom bio oduševljen atmosferom koju su priredili hrvatski navijači na stadionu Arena Baltika.

"Čestitam svim ljudima koji su došli i bili uz nas, imali smo osjećaj kao da igramo doma. Hvala i svima onima koji su navijali za nas u svojim kućama diljem svijeta", rekao je Rakitić za HRT.

"Jako ozbiljna je reprezentacija Nigerija, imaju dobre igrače, a vidi se na ovom Svjetskom prvenstvu da je svaka utakmica teška. Vidjeli smo da rezultati mogu biti svakakvi tako da je ova pobjeda još važnija, mislim da smo bili bolja momčad i da smo zaslužili pobjedu. Idemo biti pozitivni, reći da smo imali te prilike i da smo dobro radili. Mislim da Subašić nijednom nije morao ništa obraniti", naglasio je veznjak Barcelone.

Rakitić je priznao kako je veliki pritisak bio nad Vatrenima zbog spoznaje da se 20 godina čekalo na pobjedu u prvoj utakmici na SP-ima.

"Argentina je i dalje favorit naše skupine"

"Od 1998. godine nismo mogli dobiti tu prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, sad jesmo i idemo dalje kako treba. Poradili smo na svim detaljima, svaka čast izborniku i stručnom stožeru, sve su pripremili do zadnjeg detalja. Sad imamo vremena da se malo opustimo i slavimo, ali ne previše već se posvećujemo Argentini."

Glavni argentinski adut bit će Rakitićev suigrač Lionel Messi kojemu protiv Islanda ništa nije polazilo za nogom, pa ni realizirati jedanaesterac za pobjedu.

"Messi je i prije znao da neće biti lako, sad to još više zna, ali oni su i dalje favoriti naše skupine. Znamo da će biti drugačija utakmica, oni su s Leom jako jako opasni. Moramo biti 100 posto opasni. Zaspao sam tijekom popodnevnog odmora nekih 10-20 minuta prije početka utakmice Argentina - Island pa sam se probudio kad je Island izjednačio. Kasnije više nisam mogao zaspati haha."

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX