Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudo od igrača

Prvi do Pelea: Mbappe ponovio legendarnog Brazilca i "pokopao" Argentinu

Francuzi slave svog dragulja koji će idućih 10-ak godina dominirati svjetskim nogometom.

Kylian Mbappe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na krilima briljantnog Kyliana Mbappea Francuska je pobijedila Argentinu i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Ovaj fenomenalni mladić se u prvom poluvremenu munjevito sjurio kroz argentinsku obranu i izborio penal, a u nastavku je pri rezultatu 2:2 zabio dva pogotka za prolaz Tricolora među osam najboljih.

S ta dva gola postao je najmlađi igrač još od Pelea 1958. koji je na jednoj utakmici SP-a bio dvostruki strijelac.

Mbappe trenutno ima 19 godina i šest mjeseci (20. rođendan proslavit će 20. prosinca), a Pele je na SP-u u Švedskoj imao samo 17 godina i osam mjeseci kada je u polufinalu ostvario hat-trick protiv Francuza.

Njih dvojica su jedini igrači koji su kao tinejdžeri uspjeli dvaput poentirati na jednoj utakmici SP-a, a to možda najbolje govori koliko je ovaj Mbappeov učinak hvale vrijedan.

"Na SP okruženi ste najboljim svjetskim nogometašima i imate priliku pokazati što znate. Velika je stvar biti spomenut u kontekstu Pelea. To je lijepo, ali Pele je ipak kategorija za sebe", izjavio je nakon utakmice Mbappe.

Lionel Messi? Uzalud mu to što je postao prvi Argentinac s dvije asistencije na jednoj utakmici SP-a još od Diega Maradone 1986. godine. Još jednom je probao i nije uspio s reprezentacijom osvojiti Svjetsko prvenstvo, a nakon novog neuspjeha ne zna se hoće li uopće dalje igrati za reprezentaciju, a kamoli hoće li, tada već dobrano u 36. godini, nastupiti u Katru 2022.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider