Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
zajedništvo ključ uspjeha

Proslavljeni hrvatski sportaši čestitali Vatrenima na već sada veličanstvenom uspjehu!

Cijela Hrvatska i brojni njezini sportaši slavili su veliki uspjeh nogometne reprezentacije, koja će igrati u finalu Svjetskog prvenstva.

Dražen Anzulović za Dnevnik Nove TV

Dok su Istrijani utakmicu gledali na pulskom forumu, zlatni izbornik rukomentne reprezentacije Lino Červar plasman Vatrenih u finale Svjetskog prvenstva pratio je u svom domu u Umagu. Više od rezultata ističe zajedništvo na terenu.

"Mi uvijek smo naučeni da su drugi bolji od nas, a sada nije to tako. Mi smo pokazali da imamo itekako velike vrijednosti", kazao je Lino i dodao.

"Mislim da su oni demonstrirali altruizam najviše razine, brigu za drugoga, oni su zapravo prijatelji, a prijatelj pomaže drugome kad je u poteškoćama, tako da su oni ginuli jedan za drugoga."

Podršku Daliću šalje i njegov košarkaški kolega.

"Ako budemo imali takvu kolektivnu snagu kao što smo imali drugo povrijeme i produžetak, mislim da nam Francuzi neće doći blizu. Očekujem zlato, očekujem trofej u Hrvatskoj", rekao je košarkaški izbornik Dražen Anzulović.

I Barakude su uz Vatrene. Finale će gledati na europskom prvenstvu u Barceloni.

"Način na koji su ostvarili pobjedu je fascinantan. Želja, borbenost, požrtvovanje, način na koji se predstavlja Hrvatska u svijetu ono je što se mene posebno dojmilo. Kažem, evo, sve čestitke od srca i ovo je nešto što će ostati u povijesti hrvatske države", rekao je izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

"Jako emotivno i mi proživljavamo sve ove utakmice. I mi smo bili u sličnim situacijama, ali ovo što su oni napravili stvarno je izvan svake pameti", kazao je Maro Joković.

Takvo je bilo i slavlje sinoć u švicarskom Luzernu. Među navijačima i braća Sinković.

"Dečki, bravo, svaka čast, učinili ste nas nevjerojatno ponosnima. Mi smo u Luzernu na Svjetskom kupu i u nedjelju imamo isto finale. Kad završimo, gledamo utakmicu i jedva čekamo. Idemo do kraja! Hrvatska! Do pobjede", rekli su Martin i Valent Sinković.

Na društvenim mrežama Vatrenima su čestitali i Blanka Vlašić, Janica Kostelić, Marin Čilić, Blaženko Lacković, Domagoj Duvnjak i mnogi drugi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider