Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostavljaju bez daha

Priče o "ruskim ljepotama" drže vodu: Preporuke za hrvatske navijače koji stižu u Kalinjingrad

Sinoć se u Kalinjingradu nije osjećala neka posebno uzbudljiva nogometna atmosfera, ali glavnina navijača tek treba stići u ruski grad na obali Baltika...

Galerija Volonterka na Svjetskom prvenstvu (Foto: AFP) Volonterka na Svjetskom prvenstvu (Foto: AFP) Volonterke na Svjetskom prvenstvu (Foto: AFP) +3 Djevojke u Rusiji (Foto: AFP)

Ekipa Nove TV i GOL.hr-a u sastavu Vlado Boban, Mario Kovačić i Ivica Medo sinoć je preko Moskve stigla u Kalinjingrad, najveći grad ruske enklave uglavljene između Poljske i Litve na obalama Baltičkog mora, gdje će hrvatska reprezentacija na Areni Baltika u subotu otvoriti nastup na Svjetskom prvenstvu protiv Nigerije.

Za razliku od Šeremetjeva, moskovske zračne luke gdje sve vrvi od navijača raznih reprezentacija, u kalinjingradskoj zračnoj luci uopće se nije osjećala atmosfera svjetskog prvenstva, primijetili smo tek dva-tri navijača s hrvatskim obilježjima te dvojicu navijača sa zastavama Maroka i Rusije. Još je rano, navijači tek trebaju pristići u Kalinjingrad. Čini se da su se Rusi u sigurnosnom smislu dobro pripremili, kontrole su rigorozne, ali nema većih zastoja, nama je sve išlo dosta brzo i prilično glatko. Međutim, čuli smo i drukčije priče od kolega koji su išli rutom preko Varšave.

Ljubazni volonteri i volonterke

Kako god, pohvalno je što lako možete doći do potrebnih informacija, ljubazni volonteri i volonterke preplavili su aerodromske punktove. Priče o zanosnim Ruskinjama itekako drže vodu. Gdje god se okrenete, iskoči barem jedna ''misica''. Ako vas ta tema posebno zanima, predlažemo vam da obratite pažnju na taksi-šalter kalinjingradske zračne luke. Nekima je trebalo po desetak minuta da naruče vožnju. Treba razumjeti, čovjeku se lako zapetlja jezik kada ugleda takve prirodne ljepote. Jednostavno ostanete bez daha.

Ako baš niste jako gladni i žedni, preporučujemo vam da preskočite barove na Šeremetjevu. Pola litre točenog piva kreće se između 30 i 40 kuna, a espreso sumnjive kvalitete stoji dvadesetak kuna. U Kalinjingradu je sve dosta jeftinije. U solidnom hotelskom restoranu ukusna večera i pivo izašli su nas nešto manje od stotinu kuna po osobi.

Volonterka na Svjetskom prvenstvu (Foto: AFP) Volonterka na Svjetskom prvenstvu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Taksi i mjenjačnice

Vozeći se taksijem od zračne luke do grada, zamijetili smo da su prometnice u odličnom stanju. Moderna autocesta očito je nedavno izgrađena. Taksi uopće nije skup, ako usporedimo cijene s hrvatskim. Od zračne luke do grada ima dvadesetak kilometara, a cijena je pedesetak kuna. Platite na spomenutom ''zanosnom'' šalteru, dobijete račun i nemate potrebe za cjenkanjem s taksistima. Ako se, primjerice, zateknete u Moskvi i baš se želite uhvatiti ukoštac s taksistima, tražite Armence, navodno su najpošteniji.

Hrvatskim navijačima koji dolaze u Kalinjingrad automobilima preporučujemo da u grad uđu s praznim rezervoarom jer su cijene goriva dva i pol puta jeftinije nego u Hrvatskoj i većini zemlja Europske unije. Ispraznite i prtljažnik, hrana i piće u trgovinama također su jeftiniji nego u Hrvatskoj. I da, eure i dolare mijenjajte u gradu, u zračnim lukama opasno deru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider