Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još malo do početka SP

Zagonetni osmijeh Marija Mandžukića na pitanje hoće li krenuti od prve minute protiv Nigerije

Hrvatski reprezentativci u ponedjeljak su stigli u svoj kamp u Rusiji, a u utorak su Mario Mandžukić i vratar Danijel Subašić odradili konferenciju za novinare.

Trening hrvatske nogometne reprezentacije

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi otvoreni trening nakon dolaska u svoj kamp i sitno broji do prve utakmice na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Napadač Mario Mandžukić i vratar Danijel Subašić družili su se s novinarima i odgovarali na pitanja. 

* Koji su vam prvi dojmovi o Rusiji i kampu?

"Sve je dobro. Stigli smo jučer i stvarno su nas lijepo dočekali. Imamo sve što nam treba i osjećamo se kao doma", rekao je Mandžukić.

"Imamo sve što trebamo imati i da se pripremimo za sve što nas čeka. Hvala domaćinima", nadovezao se Subašić.

Mandžukić razvukao osmijeh na pitanje o prvoj postavi

* Nazivaju vas zlatnom generacijom. Imate li kvalitetu da ponovite uspjeh brončanih iz Francuske predvođenih Davorom Šukerom?

"To se govori već dugo vremena. Imamo dobre pojedince i dobru momčad. Vidjet ćemo, prvi cilj je proći grupu, a nakon toga je sve moguće", rekao je Mandžukić.

* Imate jedne od najboljih veznjaka na svijetu, Luku Modrića i Ivana Rakitića.

"Sigurno je lijepo znati da imamo takve igrače u veznom redu, ali moramo djelovati kao ekipa i biti kompaktni na terenu i onda će to izbaciti pojedince koji igraju u velikim klubovima", rekao je Subašić.

* Mario, čim ste na presici, znači li to da ste u prvoj postavi za utakmicu protiv Nigerije?

"Ima još do utakmice. Ne znam još ništa, imamo još treninga za odraditi do prve utakmice i ne znam tko će igrati. Ali ja znam da ću biti spreman kako god bude", kaže Mandžo.

* Kakvo je stanje s ozljedom Subašića?

"To je iza mene i bit će sve u redu. Ništa, manji problemi koji traju već mjesec i pol dana, ali radim normalno i s nestrpljenjem očekujem prvu utakmicu", objasnio je Subašić.

* Ovo je prvi put da će Subašić biti prvi vratar na Svjetskom prvenstvu. Do sada je bio rezerva Pletikosi.

"Jako sam sretan što sam ovdje. Dugo sam vremena bio u reprezentaciji drugi ili treći i sigurno da kad mogu igrati na Svjetskom prvenstvu, da sam jako sretan. Koncentrirani smo na prvu utakmicu i znamo koliko je važno pobijediti u njoj", otkrio je Subašić.

Koliko je zapravo Dalić pomogao i donio reprezentaciji

* Bila je to duga i naporna sezona. Koliko je rezerve još u vama?

"Uvijek je motivacija igrati za Hrvatsku. Što se tiče umora, drugi su također u takvoj situaciji i to nije razlog da se na to izvlačimo", rekao je Mandžo.

* Što ste dobili s izbornikom Dalićem?

"Plasirali smo se na Svjetsko kad nam je bilo teško i on nam je tu puno pomogao i sad smo s njim ovdje. On će najbolje znati kako nas pripremiti za prvu utakmicu", dodao je napadač hrvatske reprezentacije. 

* Može li Kramarić biti tajno oružje na ovom Svjetskom prvenstvu?

"Drago mi je za svakog našeg igrača kad igra dobro jer od toga svi imamo koristi. Tako je i za Andreja, veseli me to i sigurno da Hrvatska ima dobru budućnost".

* Svi igrači hvale izbornika Dalića i njegov prijateljski pristup i da je tako gradio prijateljsku atmosferu. Kakav je po vama njegov pristup?

"Izgradio je jedan dobar odnos s cijelom ekipom. Sigurno da je svakom igraču drago da o svemu može porazgovarati s izbornikom. To nikako ne može biti negativno, nego samo pozitivno", rekao je Mandžukić.

"Još bolje od svega je da je on tako sa svima, bez obzira tko je u prvih 11. Odnos između svih nas je super i treba tako nastaviti dalje", nadovezao se Subašić.

SP u Rusiji je zenit ove generacije

* Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu je uvijek teška. Koliko će to biti problem protiv različitog stila kao što je Nigerija?

"Brza su momčad, sigurno da će biti teško. Oni igraju drugačije nego što se igra u Europi. Ali mi moramo biti ti koji će odgovoriti na terenu i uzeti tri boda", rekao je Subašić.

* Osjećate li da je ova Rusija neki vaš zenit i da napravite dobar rezultat?

"Naravno da svi želimo to. To je nešto što mi fali s reprezentacijom. Rekao sam da imamo dobru momčad, ali nismo mi jedina reprezentacija koja cilja da nešto napravi ovdje. Morat ćemo biti pravi na terenu", rekao je Mandžukić.

"Generacija iz Francuske je imala veći zanos, jednu puno veću podršku nego što smo mi imali kroz ove kvalifikacije. Možda se to nikad ne dostigne, a možda netko iza nadmaši i to", zaključio je Subašić.

Treba spomenuti da su na treningu prisustvovali svi Dalićevi izabranici te u veselom ozračju razveselili i 500-tinjak prisutnih navijača, koji dosad nisu imali priliku vidjeti zvijezde poput Luke Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider