Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
pravi navijački fenomen

Englezi su prvaci svijeta u humoru: Pjesma stara 22 godine poharala top-ljestvice i društvene mreže

Englesku navijačku euforiju uoči polufinala s Hrvatskom prati i dobra doza humora.

Del Boy i Gareth Southgate (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Engleska nogometna reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva prvi put nakon 1990. godine.  U polufinalu Englesku čeka susret s Hrvatskom, a u slučaju prolaska, zaigrat će u svom tek drugom finalu ikad – prvom nakon 1966. kada su na domaćem terenu osvojili jedini naslov prvaka.

Englesku, kolijevku nogometa, uvijek su pratile velike ambicije na prvenstvima, ali igra i rezultati u pravilu nisu pratili očekivanja. No izbornik Gareth Southgate uspješno je osvježio i modernizirao Gordi Albion; do velikog rezultata doveo je mladu momčad koja, za promjenu, nije ispraćena na prvenstvo s imperativom borbe za medalje.

Pored toga, pomlađena momčad uživa veliku popularnost i zbog prizemnog i opuštenog karaktera. Za razliku od nekih prijašnjih momčadi, uz ove igrače ne vežu se skandali te ne ostavljaju dojam velikih, bahatih zvijezda. 

Dosadašnji uspjesi mlade momčadi u Rusiji stvorili su pravu euforiju u Engleskoj, koju prati i dobra doza humora. Englezi su, uostalom, nadaleko poznati upravo po svom specifičnom humoru - mnoge njihove humoristične serije i u Hrvatskoj imaju kultni status.

Društvene mreže pokazale su se idealnom platformom za domišljate Engleze. Izbornik Southgate je zbog svoje naravi i gospodskog ponašanja postao pravi viralni hit, dok je u posebnom fokusu pjesma ''Football's Coming Home'', poznata i pod nazivom ''Three Lions''. 

Pjesmu napisali Baddiel, Skinner & the Lightning Seeds još 1996., kada je Engleska ugostila Europsko prvenstvo 30 godina nakon osvajanja naslova prvaka svijeta. 22 godine kasnije, pjesma je ponovno postala hit, a nakon pobjede u četvrtfinalu protiv Švedske, poharala je britanske top-ljestvice i zauzela prvo mjesto ispred najvećih hitova današnjice.

Nakon pobjede protiv Švedske, na internetskom glazbenom servisu Spotifyju zabilježeno je milijun slušanja u jednom danu. Pjesma je s prvog mjesta izbacila Drakea – kanadski reper nedavno je izbacio novi album koji je porušio sve rekorde internetskog streaminga glazbe, ali je nakon utakmice protiv Švedske morao prepustiti prvo mjesto ultimativnom navijačkom hitu.

Slična je situacija i na Vodafoneovoj britanskoj top-listi, na kojoj je ''Football's Coming Home'' skočio za 32 mjesta i preuzeo prvu poziciju od singla ''Solo'' u izvedbi Demi Lovato i Clean Bandita.

Pored toga što je pjesma trenutno najveći hit u Engleskoj, postala je i inspiracija za mnoge duhovite uratke na društvenim mrežama. Pjesma se tako našla u Matrixu, The Officeu, legendarnim Mućkama... Upravo je scena u kojoj Del Boy zove Garetha Southgatea i pušta mu ''Football's Coming Home'' možda i najbolji uradak. U nastavku pogledajte neke od najboljih videa koji su preplavili društvene mreže.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider