Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potez za svaku pohvalu

Engleski čudotvorac gestom oduševio nogometni svijet, pa pokrenuo lavinu i postao hit

Engleski izbornik vrlo je popularna ličnost u domovini, a nakon utakmice s Kolumbijom postao je veliki hit na društvenim mrežama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleska je nakon vrlo teške i napete utakmice osmine finala pobijedila Kolumbiju nakon drame jedanaesteraca. Prolaz Engleske, koja ima relativno lagan put do finala kroz donji dio ždrijeba, pokrenula je pravu euforiju u domovini, koja dugo čeka dobar rezultat na svjetskim prvenstvima.

Jedan od najzaslužnijih svakako je Gareth Southgate, engleski izbornik koji jako dobro zna kako je to ispasti nakon penala.

Southgate je na domaćem Euru 1996. promašio ključni jedanaesterac protiv Njemačke, a taj je promašaj obilježio njegovu karijeru. Kada je neočekivano postao izbornik nakon smjene Sama Allardycea, veliki je naglasak stavio upravo na izvođenje penala.

Njegov je cilj bio prekinuti ''englesko prokletstvo'' - Englezi nikad prije utakmice s Kolumbijom nisu na svjetskim prvenstvima prošli boljim izvođenjem penala. Rigorozni i teški treninzi su se isplatili: Engleska je prekinula ''prokletstvo'' koje se već počelo uzimati zdravo za gotovo, kao da se radi o kakvom prirodnom zakonu kojem je nemoguće prkositi.

Southgate je trenutno vrlo popularna ličnost u domovini, ne samo zbog rezultata njegove momčadi. Na glasu je kao pravi gospodin i vrlo uglađen čovjek, što je demonstrirao i gestom nakon utakmice s Kolumbijom.

Ako netko zna kako se osjećaju Kolumbijci, to je Southgate

Spomenuli smo već da Southgate jako dobro zna kakav je osjećaj promašiti ključni jedanaesterac. Ubrzo nakon utakmice prišao je kolumbijskim igračima i tješio ih, a naglasak je stavio na Metusa Uribea, čiji je promašeni penal okrenuo vodu na engleski mlin. Ako netko zna kako se Uribe osjećao nakon utakmice, bio je to upravo Southgate.

Ova gesta Garetha Southgatea dodatno je pojačala njegov imidž u domovini, a uskoro je engleski izbornik postao veliki hit na društvenim mrežama.

Izvjesni korisnik Twittera pod nadimkom Phlegm Clandango napisao je: ''Gareth Southgate bi vas odvezao do aerodroma i ne bi tražio novac za benzin.'' Ova je objava izazvala pravu lavinu, a Englezi su pod oznakom #GarethSouthgateWould doslovno preplavili društvene mreže hipotetskim situacijama u kojima bi izbornik pokazao koliki je gospodin te dobar i suosjećajan čovjek.

"Ponudio bi se da vam zalijeva biljke dok ste na odmoru, a kad bi se vratili kući trava bi bila pokošena i smeće izbačeno", "pročitao bi vaš životopis i u roku sat vremena poslao konstruktivan odgovor“, "pustio bi vas na blagajni s punim kolicima iako on ima samo mlijeko", "povezao bi vas do grada iako ide u suprotnom smjeru", samo su neki od napisa engleskih navijača, koji su još jednom pokazali da sve znaju začiniti s dozom svog specifičnog humora.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider