Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zvuči poznato

Nakon Engleza teško nas podcjenjuju i Francuzi: "Veliki smo favoriti. Ništa nas ne može zaustaviti"

Zlatni član francuske generacije iz '98. Patrick Viera uvjeren je da Hrvatska nema šanse protiv Francuske u nedjeljnom finalu SP-a.

Patrick Viera u dresu francuske reprezentacije (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još jedan zlatni član francuske generacije iz 1998. godine Patrick Viera smatra da je Francuska "veliki favorit" protiv Hrvatske u finalu Svjetskog prvenstva, koje je na rasporedu u nedjelju s početkom u 17 sati.

Viera je igrao u dva finala svjetskih prvenstava, 1998. i 2006. godine, i uvjeren je da će ova generacija biti prvak, kao što su oni bili prije 20 godina.

"Ne volim uspoređivati generacije, ali današnja se jako razlikuje od prethodnih. Ne kažem da je bolja ili lošija, nego je drukčija. Dečki se dobro slažu, a to je najveća snaga momčadi. Kritike koje su trpili tijekom grupne faze natjecanja dodatno su očvrsnule ekipu", smatra Viera.

Na pitanje je li Francuska favorit u finalu, Viera nije ni najmanje dvojio.

"O, da! Veliki favorit. Hrvatska u finale ulazi s tri uzastopne utakmice u kojima je igrala produžetke i imaju dan manje da se oporave od tih napora. Igrat će protiv atletski moćne Francuske, koja posjeduje veliku brzinu i snagu. Kada Francuska krene, Hrvatima će biti jako teško. No moramo biti oprezni", kaže Viera, koji je uvjeren da ova Francuska u nedjelju postaje prvak svijeta.

"Siguran sam da ćemo biti svjetski prvaci. Prije početka turnira rekao sam da ćemo biti prvaci. Nakon što smo pobijedili Argentinu, uvjeren sam u to. Ništa ne može zaustaviti ove trikolore", tvrdi Viera.

Zvuči poznato. Tako su i Englezi bili uvjereni u pobjedu i osvajanje titule prvaka svijeta. Imali su mladu, snažu, brzu momčad, koja je bila svježija od Vatrenih. Ako nas pamćenje ne vara, nisu se dobro proveli u polufinalu...

I za kraj, spomenimo da Viera smatra kako je najbolji veznjak Svjetskog prvenstva u Rusiji N'Golo Kante, a ne Luka Modrić, za kojeg mnogi vjeruju da će prekinuti dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija osvajanjem Zlatne lopte za 2018. godinu.

"Ne znam je li najbolji na svijetu, ali je sigurno najbolji veznjak na ovom Svjetskom prvenstvu. Čudesan je do sada. Ne postoji mnogo igrača koji su poput njega. Mnogi ističu upravo njega kao ključ ove Francuske, jer odrađuje veliki dio posla za ostatak igrača u reprezentaciji", zaključuje Viera.

U ponedjeljak, od prijepodnevnih sati, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider