Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
filmskih nekoliko minuta

Ovo je bila najluđa noć SP-a: Hrvatska dobila težeg potencijalnog protivnika, a mogla je najlakšeg!

Rasplet u skupini B jedan je od najluđih u povijesti svjetskih prvenstva.

Iago Aspas slavi gol (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ono što se dogodilo u samoj završnici posljednjeg kola skupine B prepričavat će se dugo vremena. Španjolska i Portugal završili su kao prvoplasirani i drugoplasirani s jednakom brojem bodova i istom gol razlikom, no Španjolci su dali gol više. Način na koji se sve odvilo bio je filmski.

Maroko je bio na rubu senzacije i pobjede protiv Španjolske u utakmici s velikim brojem prilika, no Furiju je spasio Iago Aspas u 91. minuti nevjerojatnim pogotkom petom. Pomoćni sudac digao je zastavicu, ali nakon VAR-a i promjene odluke Maroko je ostao bez slavlja (2:2). Tim je rezultatom Španjolska zbog većeg broja postignutih pogodaka od Portugala završila na prvom mjestu u skupini.

Jednako dramatično ili još dramatičnije bilo je u Saransku gdje je Portugal vodio do 93. minute, a onda je Iran izjednačio iz penala. Do kraja utakmice Iran je promašio stopostotnu priliku samo minutu kasnije te tako propustio šansu da se plasira u osminu finala kao prvi u toj skupini.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ronaldo umalo kao tragičar izbačen sa SP-a

Portugalci su imali puno sreće. Europski prvak umalo je ponižen od nesretnih Iranaca koji su bili na rubu jedne od većih senzacija u 21. stoljeću. Taj promašaj Taremija pretvorio bi Cristiana Ronalda u tragičara prvenstva jer upravo je on mogao riješiti utakmicu iz kaznenog udarca kojeg je zaustavio vratar Alireza Beiranvand.

A sve ovo što se događalo može biti važno i za hrvatsku reprezentaciju. Ukoliko Vatreni kao prvi prođu u osminu finala, a čudo se treba dogoditi da tako i ne bude, u slučaju pobjede igraju s pobjednikom dvoboja Španjolska – Rusija u četvrtfinalu 7. srpnja u Sočiju.

Može li Hrvatska dalje od osmine finala SP-a?

Ukupno glasova:

Da Španjolci nisu zabili taj gol u sudačkoj nadoknadi taj par bio bi Portugal – Rusija, a da su Iranci zabili onu veliku priliku u 94. minuti mogući protivnik Hrvatske u četvrtfinalu bio bi bolji iz susreta između Irana i Rusije!

No treba Hrvatska prvo proći osminu finala (najvjerojatnije protiv Danske ili Francuske) pa ćemo se onda baviti boljim iz susreta između Španjolske i Rusije.

Parovi osmine finala:

Španjolska – Rusija

Urugvaj - Portugal
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider