Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
L kao gubitnik

''Odvratno ruganje Hrvatima'' ili nešto posve drugo? Evo što je značio Griezmannov slavljenički ples

Griezmann je proslavio pogodak plesom koji su neki smatrali uvredljivim, a gejmeri zabavnim.

Griezmann slavi pogodak (Foto: FRANCK FIFE / AFP) (Foto: FRANCK FIFE / AFP)

Antoine Griezmann pogodak protiv Hrvatske proslavio je neobičnim plesom dok je držao simbol slova L na čelu. Neki su to shvatili otvorenom provokacijom jer je L na čelu simbol riječi loser tj. gubitnik. Takav potez neke je uvrijedio pa su ga prozvali i ''odvratnim ruganjem Hrvatima'', no drugima je bio baš simpatičan.

Naime, njegov slavljenički ples poznat je i kao ''Take the L'', odnosno ''Prihvati poraz'', a koristi se u danas vjerojatno najpopularnijoj igri na svijetu "Fortnite". Taj ples je jedan od animiranih oblika izražavanja u igri, a obično se koristi za proslavu pobjede.

Griezmann tako slavi pogotke još od svibnja, kada je igra postala pravi planetarni hit i popularnost joj je porasla među sportašima, pjevačima i drugim osobama iz javnog života. Među ''deklariranim'' igračima su zvijezde kao Drake, Chance The Rapper, Deadmau5, Demetrious Johnson i brojni drugi. Iako je proslavio simpatičnom gestom iz igre, neki mu svejedno zamjeraju.

Prije svega su ljuti što je uopće dosuđen jedanaesterac iz kojeg je Francuz postigao pogodak, pa je čak i Roy Keane za vrijeme prijenosa na ITV-u rekao: ''Ova odluka mi se gadi, apsolutno mi se gadi. Hrvatski igrači zaslužuju bolje. Kiptim. Sramotna odluka.''

Jedna korisnica Twittera napisala je: ''Na zamjeran Griezmannu što je proslavio plesom iz Fortnitea, mislim da postoje razne lude proslave, a on uživa u igri pa neka mu je. No zamjeram mu što je doslovno protivnike nazvao gubitnicima. To je dosta us*ana stvar'', prenosi Telegraph.

Proslavu iz igre koja je nadahnula Griezmanna možete pogledati u nastavku pa procijenite doživljavate li je kao nešto bezazleno ili degutantno.

Smeta li vas Griezmannova proslava?

Ukupno glasova:

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider