Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teško je pronaći pravu riječ...

Njemački mediji već traže "skalpove": "Za ovu povijesnu blamažu odgovorni moraju snositi posljedice"

Njemački mediji nisu mogli pronaći dovoljno jaku riječ kojom bi opisali ispadanje svoje reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Nijemci odlaze kući (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je Toni Kroos zabio pogodak Švedskoj u posljednjim sekundama utakmice za 2:1, svaki Nijemac bio je uvjeren da će Elf izboriti osminu finala. Zašto? Jer je Njemačkoj za taj uspjeh trebala "samo" pobjeda protiv Koreje u posljednjem kolu skupine F. Nitko nije ni sanjao da će Korejanci slaviti na kraju s 2:0, dvama pogocima u sudačkoj nadoknadi.

"Teško je naći prave riječi. Vjerovali smo do kraja da možemo dobiti. Iako smo imali dosta prigoda, lopta nije htjela u mrežu. I ja sam imao zicera pred kraj susreta. No, moramo biti iskreni prema sebi i reći da smo posljednji puta uvjerljivi bili u jesen prošle godine", rekao je stoper Mats Hummels.

O šokantnom ispadanju oglasio se i Steffen Seibert, glasnogovornik njemačke kancelarke Angele Merkel.

"Žalosno, ali ovo nije bilo naše Svjetsko prvenstvo. Doći će druga prvenstva na kojima ćemo se opet veseliti", priopčio je Steffen Seibert.

Branitelj naslova otprije četiri godine tako se oprostio od natjecanja već u grupnoj fazi, što je za zemlju poput Njemačke ravno katastrofi. Tako su to vidjeli apsolutno svi njemački mediji.

Kraj utakmice Koreja - Njemačka (Foto: AFP) Kraj utakmice Koreja - Njemačka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Povijesna katastrofa! Njemačka je eliminirana u grupnoj fazi natjecanja", piše Sportschau.

"Povijesna blamaža! Po prvi put u povijesti svjetskih prvenstava Njemačka nije prošla prvu fazu natjecanja", piše Spiegel.

Na poraz je reagirao i legendarni njemački košarkaš Dirk Nowitzki, koji je na profilu društvene mreže napisao: "Trebam piće, odmah".

Brazilski portal Fox Sports imao je zanimljivu reakciju nakon ispadanja Njemačke. Naime, da je Elf kojim slučajem prošao kao drugi u skupini, igrao bi u osmini finala s Brazilom, pobjednikom skupine E. Bila bi to repriza polufinala otprije četiri godine iz Brazila, kada je Njemačka razbila domaćina s čak 7:1.

Fox Sports je u svoj tvit jednostavno napisao: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA... i tako još nekoliko desetaka puta...

"Ova blamaža mora imati posljedice", stoji kratko i jasno na Sport1.

Za očekivati je da Joachim Low neće više biti izbornik Njemačke, a s novim izbornikom doći će vjerojatno i do velikih promjena u sastavu, te izboru igrača, vjerojatno već za novi kvalifikacijski ciklus za nastup na Europskom prvenstvu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider