Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Idemo do kraja!

Ćiro uoči povijesne utakmice: ''Ako uspijemo pobijediti Engleze gotovo je, mi smo prvaci svijeta''

Vatreni večeras imaju povijesnu priliku izboriti nastup u finalu Svjetskog prvenstva, a Ćiro Blažević tvrdi da je on glavni krivac zašto to nismo učinili prije 20 godina kada smo osvojili legendarnu broncu. Trener svih trenera nam je otkrio zašto Zlatku Daliću ne želi davati savjete iako ga izbornik zove svaki dan iz Rusije.

Galerija Hrvatska reprezentacija protiv Rusije (Foto: AFP) Slavlje hrvatskih nogometaša (Foto: AFP) Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Dnevnik.hr)

Točno na današnji dan prije 20 godina Hrvatska je u Parizu pobijedila Nizozemsku i osvojila treće mjesto, a Ćiro i danas tvrdi da je on glavni krivac što nismo osvojili pehar.

''Sto posto. Da je bio trener u formi, a tu utakmicu nije bio u formi i sve je za****'', tvrdi Miroslav Ćiro Blažević.

Zamjera si što je u polufinalu protiv Francuske dopustio kapetanu Bobanu da napusti travnjak i onda ga zamijenio Marićem umjesto Prosinečkim.

Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Dnevnik.hr) Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Dnevnik.hr) (Foto: DNEVNIK.hr)

''Prosinečki, to nitko ne govori, evo sad ću ti reći u eter. Dan prije je napustio trening, kao da je ozlijeđen, i sad ja dvoumim je li povrijeđen ili nije. I jedva čekam Prosinečki kad ćeš to reći naciji'', otkriva Čiro.

O izborniku Zlatku Daliću, s kojim je surađivao dvije godine, govori u superlativima.

''Apsolutno je čovjek vrijedan svakog respekta. On je jedna moralna vertikala, pravičan, a i znalac je. Jer ima afinitet. Trudio se jako u životu da taj trenerski posao savlada. I njemu ništa nije strano i nepoznato'', otkriva.

Iako ga Dalić, kaže, svaki dan zove iz Rusije, Ćiro mu ne želi dati savjet jer smatra da bi ga time podcijenio.

Ćiro smatra da Engleska ima možda i najbolju momčad u posljednjih nekoliko desetaka godina. Najavljuje vrlo težak okršaj, ali istovremeno i širi optimizam.

''Protiv Hrvata je teško. Teško jer mi imamo jedan talent, nadarenost, lucidnost, jedan vic kojeg ni jedna druga nogometna nacija nema. Svi dišu jednom dušom i nacija diše za njih i to je jedna sinteza koja obećava. Ako uzmemo pobijediti Engleze gotovo je, mi smo prvaci svijeta. Ako Bog da da nam Francuzi padnu, to je upravo prilika da im se revanširamo kad sam ja popušio'', govori trener svih trenera.

Utakmica će se opet gledati na trgovima diljem Lijepe naše, a posjetitelji festivala Foodbalerka na zagrebačkom Strossmayerovu trgu uz nogomet mogu uživati i u gastro delicijama poput Subašićeve pašticade, sendviča Ronaldo, Super Mario burgera te semifredija u bojama raznih nacija. Na Foodbalerki možete pronaći i korner portala Nove TV Gol.hr-a na koji svakodnevno donosi javljanja i analize iz Rusije, a na njemu možete pogađati rezultate utakmica i putem aplikacije Legendarnih 11 sastaviti svoju idealnu momčad. U Gol.hr korneru na Foodbalerki možete snimiti popularne freez gifove, a najoriginalniji navijači će osvojiti originalne hrvatske dresove ili loptu svjetskog prvenstva u Rusiji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider