Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uvjereni u svoju snagu

Griezmann i Matuidi najavili finale protiv Hrvatske: "Izbornik ima spreman plan za Modrića i Rakitića"

Blaise Matuidi i Antoine Griezmann bili su gosti konferencije za medije u francuskom taboru.

Antoine Griezmann i sudac Pitana (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Francuska je odradila konferenciju za novinare uoči finalne utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji. S novinarima su razgovarali Blaise Matuidi i Antoine Griezmann. Prvi je u "vrućem stolcu" bio Matuidi, a nakon njega i napadač Atletica.

* Što će biti potrebno da se pobijedi Hrvatska?

"Moramo igrati našu igru kao i do sada. Igrali smo jako dobro u nokaut-fazi natjecanja, a najveća nam je snaga igra u kontri. Moramo biti koncentrirati jer igramo protiv igrača visoke kvalitete koji igraju na najvišoj razini."

* Hoće li Hrvatska biti umornija zbog načina na koji su ušli u finale?

"Mislim da neće uopće. Protiv Engleske su letjeli travnjakom u završnici produžetka. Bilo je prilično nevjerojatno. Ovo je finale Svjetskog prvenstva i svima će biti najteža utakmica."

* Koji scenarij predviđate za utakmicu protiv Hrvatske?

"Spremamo se na sve mogućnosti. Cilj je pobijediti, pa makar i nakon produžetaka ili penala. Napravit ćemo sve da dođemo do zajedničkog cilja - pobjede."

Nakon Matuidija u konferencijsku je dvoranu ušao napadač Antoine Griezmann, po Francuzima prvi kandidat za Zlatnu loptu uz Luku Modrića.

* Jeste li kandidat za osvajanje Ballon d'Ora?

"Trenutno me to ne zanima. Samo želim osvojiti Svjetsko prvenstvo za svoju zemlju."

* Koja je taktika za Modrića i Rakitića?

"Izbornik će napraviti taktiku. Njih su dvojica esecijalni igrači reprezentacije i svjesni smo da se igra razvija kroz njih. Uvjeren sam da trener ima nešto spremno za obojicu, adut iz rukava."

Kao i u Hrvatskoj, i u Francuskoj vlada neviđena euforija među navijačima.

"Vidjeli smo fotografije i videa. Moj grad Macon potpuno je "poludio". Želim se vratiti s trofejem u Francusku."

* Je li vam čudno da je ovoliko malo pitanja o Hrvatskoj?

"Naravno. Zato što ste svi francuski novinari i razgovaramo o Francuskoj. Ne želim puno govoriti o suparniku. Znam da će biti komplicirano, ali želimo se fokusirati samo na sebe."

* Simeone i Deschamps imaju jednu zajedničku crtu - obojica su pobjednici.

"Simeone ponekad ne može spavati jer razmišlja o načinu na koji pobijediti. Deschamps je malo drukčiji, ali u konačnici su obojica pobjednici, da", rekao je Griezmann i poručio novinarima za kraj:

"Možete računati na sve igrače u nedjelju. Svi ćemo dati sve od sebe, cijela momčad, da osvojimo trofej u nedjelju."

Griezmann je prema Francuzima legitimni kandidat za trofej Zlatne lopte, nakon što je s Atleticom osvojio Europsku ligu i sada je u finalu Svjetskog prvenstva. Modrić je s Realom uzeo Ligu prvaka, a u prvenstvu je u poretku završio iza Atletica.

U ponedjeljak, od prijepodnevnih sati, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider