Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nagli zaokret

Veliki Diego stao u obranu Messija i podsjetio na vlastite grijehe: ''I još uvijek sam bio Maradona''

Legendarni argentinski nogometaš Diego Maradona stao je u obranu Lionela Messija, koji je promašio jedanaesterac za pobjedu u susretu protiv Islanda.

Posteri Messija i Maradone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lionel Messi došao je s velikim ambicijama na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, ali njegovi snovi uzdrmani su već u prvoj utakmici protiv Islanda nakon što je promašio jedanaesterac kod rezultata 1:1, odnosno njegov je udarac sjajno obranio islandski vratar Hannes Halldorsson.

Argentinci su očekivali da će doći do pobjede protiv debitanta na SP-u, ali je vrhunski potez Agüera poništio Alfred Finnbogason i Island se na kraju izvukao s bodom.

Bivši izbornik Argentine i legendarni nogometaš Diego Maradona nakon utakmice je bio izrazito ljut, naročito na izbornika Sampaolija, ali sad je malo promijenio ploču te posebno stao u obranu Lionela Messija.

''Ne krivim igrače'', rekao je Maradona za venezuelansku televiziju Telesur te nastavio:

''Mogao bih kriviti nedostatak radnih navika, ali ne mogu kriviti igrače, još manje Messija, koji je dao sve što je imao.''

Maradonini komentari doživjeli su nagli zaokret nakon prvotnog napada na argentinsku momčad nakon utakmice, nazvavši ih ''sramotom''.

''Igrajući tako, neće se moći vratiti u Argentinu. To je sramota, nisu bili pripremljeni za utakmicu,  a znalo se da su svi igrači Islanda 190 centimetara'', pričao je Maradona nakon utakmice o Sampaoliju.

Maradona, koji je osvojio Svjetsko prvenstvo 1986., stao je u obranu Messija istaknuvši kako je čak i on znao promašiti nekoliko jedanaesteraca.

''Jednom sam promašio pet jedanaesteraca zaredom i još uvijek sam bio Diego Maradona'', rekao je.

''Utakmicu i bodove izgubila je momčad, a ne njegov promašaj s bijele točke. Pokazao se u dobrom svjetlu i dao je sve što je mogao dati. Dečko je obavio svoju dužnost'', objasnio je čuveni Argentinac.

Argentina igra protiv Hrvatske u četvrtak, prije posljednje utakmice u skupini protiv Nigerije idućeg tjedna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider