Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivica Medo iz Moskve

Pogledajte ludu atmosferu na Crvenom trgu: Prava invazija Hrvata uoči finala!

Hrvatski navijači napravili su sjajnu atmosferu na Crvenom trgu na kojem su uoči velikog finala prevladavali bijelo-crveni dresovi.

Galerija Hrvatski navijači u Moskvi (FOTO: Gol.hr) Hrvatski navijači u Moskvi (Foto: GOL.hr) Francuski navijači u Moskvi (Foto: GOL.hr) +25 Hrvatski navijači u Moskvi (Foto: GOL.hr)

Uoči velikog finala SP-a između Hrvatske i Francuske, u centru Moskve bilo je liješpo vidjeti toliko hrvatskih navijača. Ekipe Nove TV i GOL.hr-a bile su na Crvenom trgu te su u Hrvatskoj donijele dašak atmosfere iz Moskve uoči najveće utakmice u povijesti našeg nogometa.

Tijek događaja iz Moskve uoči utakmice:

15:00 Polako se stvaraju gužve oko stadiona Lužnjiki, navijači pristižu sa svih strana.

14:21 Zanimljivo, Sveruski centar za istraživanje javnog mnijenja (VCIOM) je napravio anketu za koga će navijati Rusi u finalu. Od 1.600 ispitanih, za hrvatsku reprezentaciju će navijati 35 posto ispitanika, a za francusku - njih 31 posto. Međutim, favoritom utakmice ipak smatraju Francuze.

13:59 Nikolskaja ulica koja izlazi na Crveni trgi i koja je puna kafića i restorana zakrčena je hrvatskim navijačima koji su stigli na finale doslovno iz svih krajeva svijeta. Francuzi se drže prilično suzdržano...

13:35 U prijenosu uživo na GOL.hr-u reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban sreo je Ivana Santinija.

"Mislim da ćemo u finalnoj utakmici sigurno imati bolju podršku s tribina. Dobivamo danas s 2:0", samouvjereno je poručio Santini kojeg je prije 10-ak dana belgijski velikan Anderlecht doveo iz Caena.

12:50 "Sinoć su šverceri za ulazice tražili dvije tisuće eura, a danas je cijena pala na 1.500", rekao je jedan mladić iz Zagreba.

12:30 Razvijena je ona već legendarna zastava s kvadratićima koju Rusijom nose navijači iz Crikvenice.

"U Kalinjingradu smo obećali da idemo do finala i uspjeli smo. Prošli smo cijelu Rusiju i ostao je još jedan korak pa ćemo onda slaviti mjesec dana," poručili su dečki.

12:12 Jučer smo u Dnevniku Nove TV u javljanju uživo razgovarali s Darijom Šarićem koji je bio jedan od najglasnijih na zagrijavanju za današnju utakmicu.

12:08 Stipe Drviš i ekipa nose dres Filipa Bradarića.

Hrvatski navijači u Moskvi (Foto: GOL.hr) Hrvatski navijači u Moskvi (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

12:05 Inače, jedno pivo u kafiću na Crvenom trgu košta 70 kuna.

11:51 Ori se ''Večeras je naša fešta'' i ''Vesela je šokadija'' na Crvenom trgu.

11:46 U nekim kafićima oko Crvenog trga kao da je u Hrvatskoj. Imamo i tamburaše.

11:31 ''Nismo ni svjesni što su napravili. To ce se pamtiti desetljećima. I navijaci su fantastični. Možemo biti ponosni'', rekao je Damir Mišković.

11:30 Vlasnik NK Rijeke Damir Mišković podijelio je nekoliko karata članovima svog kluba na Crvenom trgu, kako je i obećao.

11:20 Ministar turizma Gari Cappelli fotografirao se s navijačima iz Ludbrega.

Hrvatski navijači u Moskvi (Foto: GOL.hr) Hrvatski navijači u Moskvi (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

11:13 Na Crvenom trgu je sa svojim sinovima i Branka Krstulović, bivša Miss Hrvatske (iz 1994. godine).

11:06 Hrvatsku će večeras bodriti i Kinezi koji su malo porazgovarali sa skupinom optimističnih Francuza.

"Hrvatska večeras sigurno pada", poručili su navijači Tricolora, ali su Kinezi imali spreman odgovor: "To su govorili i Englezi..."

"Ne, ne, bit će 2:1 za nas, kao i 1998. godine", uzvratili su Francuzi.

10:53 Naletjeli smo na veseli dvojac Antu Jukića i Marinka Soldića. Ante je pripadnik legendarne 4. gardijske brigade Pauci, porijeklom je iz Sinja i po završetku Domovinskog rata je odselio trbuhom za kruhom u Australiju iz koje se iduće godine vraća u Hrvatsku.

Marinko je mlađi, on je rođen u Australiji i veli kako se još neko vrijeme neće vratiti. "Moram još zaraditi para", kazao nam je, napomenuvši:

"Mi u Australiji plačemo kad igra Hrvatska!"

Kineski fanovi Hrvatske (Foto: GOL.hr) Kineski fanovi Hrvatske (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

10:27 Iako se po kafićima mogu vidjeti hrvatski navijači i izvješene zastave, nekog velikog navijanja još uvijek nema. Susreli smo navijače iz Osijeka, Dubrovnika, Gundinaca...

10:00 Naš kolumnist Ivica Medo stigao je u centar Moskve gdje se polako okupljaju hrvatski navijači, krenulo je zagrijavanje za veliko finale.

NAJAVA:

I sami ulazak u polufinale izazvao je među hrvatskim navijačima golemi interes, koji je otišao do neslućenih visina nakon što su Vatreni eliminirali Engleze i izborili povijesno finale na stadionu Lužnjiki.

Više od 10.000 hrvatskih navijača bilo je u Moskvi, u gradu i na stadionu, na ogledu s Englezima, a danas ih se očekuje i dvostruko više.

Samo tijekom nedjelje ujutro iz zagrebačke zračne luke poletjet će sedam čartera za rusku prijestolnicu, dok je veliki dio navijača već tamo.

Potražnja za ulaznicama bila je enormna, od čemu najbolje svjedoči ono što se dogodilo u petak kasno navečer. Tada je Hrvatski nogometni savez pustio u prodaju kontingent od 1.230 ulaznica, a one su razgrabljene u roku od sat vremena. Vjerojatno bi tako bilo i da ih je bilo peterostruko više...

Hrvatski navijači ponovno će, kao i prije utakmice s Englezima, na Crvenom trgu pokušati razviti onu veliku zastavu s kockicama.

Atmosferu ćemo pratiti cijeli dan, naš kolumnist Ivica Medo iz Moskve će pratiti zbivanja i izvještavati o očekivanjima i razmišljanjima svih onih sretnika koji se nalaze u glavnom ruskom gradu i čekaju veliko finale.

U ponedjeljak, od 10:50, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX