Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazil prvi favorit

Hrvatska napredovala na kladionicama: Vatreni u društvu elite, Danska među autsajderima

Ispadanje Njemačke poguralo je Hrvatsku još bliže prema krugu najvećih favorita, dok je prvi protivnik Danska daleko od tog statusa.

Osmina finala Svjetskog prvenstva

Gotova je grupna faza Svjetskog prvenstva i poznati su svi parovi osmine finala. Nokaut-faza kreće u subotu, a kulminirat će 14. srpnja u Moskvi, gdje ćemo saznati tko će biti novi prvak svijeta.

Prvak će sigurno biti novi jer je braniteljica naslova Njemačka ispala već u grupnoj fazi. Ispadanje Njemačke ''poguralo'' je Hrvatsku na kladionicama: Vatreni su sada šesti najveći favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva.

Britanski William Hill kao najveće favorite za osvajanje vidi Brazil i Španjolsku: na jednu uloženu isplaćuje četiri funte. Slijede Belgija i Engleska koje na isti ulog donose osam funti, peti favorit Francuska donosi 10, a šesta Hrvatska 12 funti dobitka.

Odmah nakon Hrvatske dolazi Argentina s 15 funti dobitka na jednu uloženu, nakon čega se razlika naglo povećava. Kolumbija i Urugvaj na jednu uloženu donose 23 funte dobitka, a slijedi ih Portugal s 26.

Urugvaj i Portugal kotiraju osjetno lošije od Hrvatske, dobrim dijelom i zbog ždrijeba. Ove se reprezentacije nalaze u težem, gornjem dijelu ždrijeba, a već u osmini finala igraju međusobno. Koja god reprezentacija prođe, imat će težak put do finala.

Japan i Danska najveći autsajderi

Situacija je slična i na ostalim kladionicama. Bet365 nudi sličan poredak favorita: razlika je što vide Brazil kao nešto većeg favorita od Španjolske (pola funte razlike), dok za pobjedu Hrvatske nude 11 funti na jednu uloženu.

Osmina finala Svjetskog prvenstva Osmina finala Svjetskog prvenstva

Isti poredak nudi i Bwin, koji također isplaćuje 11 funti na jednu uloženu ako Hrvatska postane prvak svijeta. Prije okončanja grupne faze jedna funta uložena na Hrvatsku donosila je između 13 i 17 funti dobitka.

Najveći autsajder uvjerljivo je Japan. Najviše šanse daje im Bet365, koji na jednu uloženu funtu isplaćuje 126, dok William Hill daje čak 201 funtu.

Prvi protivnik Hrvatske Danska drugi je najveći autsajder, odmah nakon Japana. Osvoji li Danska naslov prvaka, sve spomenute kladionice isplaćuju 81 funtu na jednu uloženu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider