Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"pobjeđujemo"

Hrvati stižu, kolone na ruskoj granici: "Bit će nas pun stadion. Moramo napasti i pobijediti Nigeriju!"

Hrvatski navijači pristižu u Kalinjingrad sa svih strana svijeta...

Hrvatski navijači u Kalinjingradu

Konačno atmosfera dostojna Svjetskog prvenstva. Centar Kalinjingrada sinoć je odzvanjao hrvatskim navijačkim pjesmama, u središtu grada okupile su se velike skupine hrvatskih navijača, rašireni su transparenti i zastave, pjevalo se i nazdravljalo. Hrvatska i Nigerija večeras će odmjeriti snage u susretu 1. kola skupine D Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Hrvatskim navijačima pridružili su se i mnogobrojni mladi Rusi, vidjelo smo i nekoliko Nigerijaca, i oni su pjevali svoje pjesme, bilo je zabavno i veselo, i što je najvažnije miroljubivo, baš onako prijateljsko druženje, bez ijednog incidenta. Nismo zamijetili bilo kakve probleme, samo zabava i druženje.

Smijali su se čak i ruski specijalci, a oni se rijetko smiju. Noć je protekla samo kako se poželjeti može, nadamo se da će tako i ostati danas cijeli dan do utakmice i nakon utakmice.

U centru Kalinjingrada naletjeli smo i na tri hrvatske navijačice koje su same pristigle iz Zagreba.

„Ne trebaju nam muškarci, možemo i same“, šalile su se Lucija, Jelena i Ivana.

„Mi zapravo idemo turistički u Sankt Peterburg, pa nam je ovo bilo usput. Naravno, nismo htjele propustiti priliku, bodrit ćemo naše dečke“, kažu navijačice iz Zagrebe.

Što kaže ženska intuicija?

„Pobjeđujemo!“, u glasu će sve tri.

„Bit će na stadionu puno naših navijača, moj je osjećaj da će ih biti 15 000. Došli smo iz Berlina, sinoć smo čekali 3 sata na granici, kolona je bila jako dugačka. Zadnji put su nas tako pretresali za vrijeme komunizma dok smo se vraćali kući“, smijući se pričaju nam Buco, Željko i Ante, sredovječni obiteljski ljudi podrijetlom iz Dalmacije.

„Imamo puno posla, ali uhvatili smo vremena i došli smo bodriti našu reprezentaciju. Idemo na sve tri utakmice, bit ćemo nekoliko dana i u Moskvi. Ostajemo i za drugi krug. Žao nam je što nećemo vidjeti Sankt Peterburg“, priča Ante.

 

Buco je uskočio.

„Vidjet ćemo ga ako dođemo do polufinala.“

„Daj Bože“, uzvraćaju Ante i Željko sa širokim osmjehom.

U našem hotelu na periferiji grada većinu hotelski soba popunili su hrvatski navijači. Pridošli su praktički sa svih strana svijeta. Dobar dio iz Njemačke, Austrije i ostalih zapadnoeuropskih zemalja, neki su stigli iz SAD-a, pa čak i iz Australije. Glavna tema svih navijačkih razgovora jest udarna postava hrvatske reprezentacije.

Izbornik Zlatko Dalić na jučerašnjoj presici nije htio otkriti tko će istrčati. Kazao je da igrači znaju postavu, ali da je on neće otkriti do posljednjeg trenutka. To je logično i očekivano.

Međutim, već smo u utorak pisali do kojih smo informacija došli i tko bi mogao zaigrati od prve minute. U ovih nekoliko dana po tom pitanju ništa se nije promijenilo, i dalje je najizglednija ova postava: Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić – Rakitić, Modrić – Perišić, Kramarić, Rebić – Mandžukić.

„Ako bude ta postava, to je vrlo ofenzivno. Malo me strah, možda je preotvoreno, ali kad bolje razmislim, ma što imamo čekati, moramo pobijediti Nigeriju. Ako njih ne dobijemo, nećemo ni proći“, komentiraju hrvatski navijači iz Berlina.

 

„Imamo imena, pitanje je samo hoće li biti dovoljno srčani i jesu li mentalno spremni. Nadam se da je sve posloženo kako treba“, zaključio je Željko.

Na sinoćnjem treningu hrvatski reprezentativci izgledali su nam koncentrirano, usredotočeno i odlučno. Kapetan Modrić kaže da znaju što im je za činiti i da su potpuno spremni. Sigurno je da će imati vatrenu podršku s tribina. Za to ne moraju brinuti, ostalo je u njihovim rukama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider