Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvije zlatne generacije

HNS ispunio veliku Dalićevu želju, brončani iz '98. pozvani na finale; Ćiro tvrdi: "Ja još nisam dobio poziv!"

Nakon vapaja Zlatka Dalića da bi volio da na finalu Svjetskog prvenstva u Moskvi protiv Francuske bude prisutna generacija iz 1998. godine stigao je promptni odgovor iz HNS-a.

Ćiro Blažević i Davor Šuker (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Izbornik Zlatko Dalić otkrio je svoju veliku želju uoči finala Svjetskog prvenstva, u kojem će Hrvatska protiv Francuske loviti trofej najbolje reprezentacije na svijetu. Dalićeva Hrvatska nadmašila je brončanu generaciju Vatrenih iz 1998. godine, a izbornik je novinarima kazao:

"Bilo bi lijepo kada bi na utakmicu došli svi iz te generacije. Moja je želja, ali i želja svih igrača, da svi Vatreni budu naši gosti na finalu i da, naravno, dođe i šef Ćiro. Doduše, nije na meni da ih zovem, ali zaista bi bilo lijepo", rekao je Dalić.

Ćiro je u Dnevniku Nove TV rekao da ga nitko iz HNS-a nije zvao da dođe u Rusiju na veliko finale, ali čini se da je baš u tim trenucima stigao poziv iz vrhuške hrvatskog nogometa.

"Hrvatski nogometni savez poziva izbornika Miroslava Blaževića i sve reprezentativce koji su 1998. godine osvojili brončanu medalju na FIFA Svjetskom prvenstvu u Francuskoj na finalnu utakmicu FIFA Svjetskog prvenstva u Rusiji."

Ćiro za GOL.hr: "Još nisam dobio poziv"

U večernjim satima četvrtka kontaktirali smo s Ćirom, koji nam je rekao:

"Sine, ja još nisam dobio nikakav službeni poziv. S njima se nikad ne zna."

Ako se u ovih preostalih 60-ak sati do utakmice riješe sve administrativne stvari, sjajna generacija iz 1998. godine, koja je proslavila Hrvatsku diljem svijeta, imat će tako priliku zajedno s tisućama hrvatskih navijača svjedočiti novom najvećem uspjehu hrvatskog nogometa.

Podsjećamo, brončanu medalju 1998. godine osvojili su Dražen Ladić, Marjan Mrmić, Vladimir Vasilj, Slaven Bilić, Goran Jurić, Zvonimir Soldo, Ante Šerić, Dario Šimić, Igor Štimac, Igor Tudor, Aljoša Asanović, Zvonimir Boban, Robert Jarni, Krunoslav Jurčić, Zoran Mamić, Silvio Marić, Robert Prosinečki, Mario Stanić, Ardian Kozniku, Petar Krpan, Goran Vlaović te aktualni predsjednik HNS-a i tadašnja Zlatna kopačka SP-a Davor Šuker", stoji u priopćenju HNS-a.

U ponedjeljak, od prijepodnevnih sati, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider