Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova TV u Rusiji

Grad koji nikog ne ostavlja ravnodušnim: Pogledajte ludnicu SP-a u prekrasnom Sankt-Peterburgu

Reporter Nove TV Saša Lugonjić javio se iz Sankt-Peterburga.

Saša Lugonjić iz Sankt-Peterburga (Foto: GOL:hr) (Foto: GOL:hr)

Prvu utakmicu na Krestovski stadionu u Sankt-Peterburgu odigrali su Maroko i Iran. Bila je to jedna od onih utakmica koji navijači obje momčadi neće zaboraviti dok su živi.

Iran je slavio u 95. minuti autogolom Aziza Bouhaddouza. Maroku je ovo prvi nastup nakon 1998., a Iranu tek druga pobjeda na svjetskim prvenstvima - prvu su upisali također 1998. godine. Zbog svega, s punim pravom možemo ovoj utakmici dati epitet povijesne.

Maroko je ovim porazom svoje šanse sveo na minimum, budući da su u skupini još Španjolska i Portugal. Naravno, unatoč pobjedi ni Iranu nisu posebno velike šanse, ali nakon ove pobjede se još mogu nadati.

Dan smo proveli na ulicama Sankt-Peterburga, sreli brojne navijače mnogih reprezentacija. Svima je zajedničko jedno: oduševljeni su ovim gradom.

''Jako mi se sviđa, ovo je prekrasan grad! Iznenađen sam koliko je velik. Ja živim u Londonu, i iskreno: trebali smo čuti više o Sankt Peterburgu. Svi bi trebali doći ovdje!", kaže navijač Irana Fazad.

"Imali smo namjeru posjetiti ovaj grad. A onda smo dobili ulaznice za utakmicu Maroka i Irana, pa smo došli sad. Odavde idemo u Moskvu, na utakmicu Kolumbije i Japana", rekao je Juan iz Kolumbije.

"Ovo je grad slavan po svojoj ljepoti... crkvama i spomenicima. Ovo mi je prvi posjet Rusiji, pa sam odlučio doći u Sankt Peterburg. A poslije idem na utakmicu Meksiko - Njemačka", kaže Francisco iz Meksika.

Kako izgleda atmosfera Svjetsko prvenstva u prekrasnom Sankt-Peterburgu pogledajte u video-prilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider