Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nakon 20 godina opet na vrhu

Francuski mediji skinuli kapu Vatrenima: "Slavili smo protiv ekipe koja nam je predstavljala veći problem od očekivanoga"

Francuski mediji priznali su da je Hrvatska bila daleko veći problem od očekivanog.

Francuska je svjetski prvak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dvadeset godina nakon što su se prvi puta okrunili, momčad Francuske je osvojila svoj drugi naslov svjetskog prvaka pobjedom od 4:2 nad Hrvatskom u finalu na moskovskom stadionu Lužnjiki, ističu neposredno nakon odigranog finalnog meča francuski listovi L'Equipe i Le Figaro.

List L'Equipe navodi kako je francuska ekipa u nedjelju ispisala novu stranicu francuske nogometne povijesti.

"Pobijedivši Hrvatsku rezultatom 4:2 na kraju finala, koji se početkom drugog poluvremena konačno prelomio u korist Francuske,naša ekipa je uspjela tamo gdje nisu bili uspješni ostali favoriti u Rusiji", navodi list koji dodaje da je to veliki uspjeh u finalu protiv protivnika koji je predstavljao veći problem nego što su očekivali.

Jeste li zadovoljni drugim mjestom Hrvatske na SP-u?

Ukupno glasova:

Francuski sportski list ističe da je izbornik Didier Deschamps tek treći čovjek na svijetu koji je osvojio pehar kao igrač i kao trener, nakon Brazilca Zagalla i Nijemca Beckenbauera.

"Francuska je ponovo na vrhu svijeta. Dvadeset godina nakon prvog pehara, 'plavi' su uspješno okončali dugo i naporno natjecanje u svoju korist", ističe Le Figaro.

"Zaboravljene su sumnje s početka ovog Svjetskog prvenstva, nogometaši Didiera Deschampsa su ispisali novu stranicu povijesti francuskog nogometa. Nakon što smo dokazali momčadski duh tijekom dvije posljednje utakmice, 'plavi' su obilježili ovo finale svojom ubitačnom realizacijom, dodaje Le Figaro.

"Pogocima Griezmanna, Pogbe, Mbappéa i autogolom Mandžukića Francuzi su osvojili Svjetsko prvenstvo", ističe Le Monde.

"Ofenzivna trojka, kao i cijeli francuski vezni red, u prvom poluvremenu i početkom drugog nisu vladali igrom i prepustili su to Hrvatima. Francuzi su dominirali u duelima i realizaciji jer su gotovo sve prilike i poluprilike pretvorili u pogodak", navodi list.

U ponedjeljak, od 10.50, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.
 

 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider