Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dnevnik Nove TV u Rusiji

Pjaca i Mandžo imaju fan klub u Rostovu: Forma i atmosfera na vrhuncu, puno promjena za Island

Reporteri Nove TV pratili su ''transfer'' hrvatske reprezentacije iz kampa u Rostov.

Vlado Boban iz Rostova (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Reprezentacija je stigla u Rostov gdje će igrati zadnju utakmicu grupne faze između Hrvatske i Islanda.

Dočekala ih je grupica od 20-ak navijača, uglavnom ruski fanovi Juventusa. U Rostovu postoji fan klub Marija Mandžukića i Marka Pjace, obećali su izaći nakon večere i slikati se s Rusima u dresovima Juventusa.

Reprezentacija je ujutro odradila lakši trening, nakon čega je uslijedila press-konferencija.

Bit će puno promjena za Island

Posljednji trening Vatrenih prije puta u Rostov propustio je samo Ante Rebić. I dalje osjeća posljedice udarca u utakmici protiv Argentine, no do osmine finala bit će spreman. Za dvoboj protiv Islanda izbornik bi ga ionako, kao i većinu prvotimaca, poštedio. Ta odluka ne sjeda najbolje Argentincima i Nigerijcima.

''Zašto bi mi riskirali s nekim igračima koji imaju već žute kartone? I, naravno, na kraju će izbornik i odlučiti tko će igrati. Mislim da su svi igrači spremni odigrati tu utakmicu i iskreno nama je cilj pobijediti tu utakmicu", rekao je Dejan Lovren.

O promjenama u sastavu govorio je i Dalićev pomoćnik Dražen Ladić.

''Vjerojatno da će to biti desni bok, lijevi bok, dva centralna braniča, dakle uža obrana, sama obrana. Zadnji vezni također, ulaze novi igrači, uglavnom šest, sedam novih igrača koji nisu do sad imali priliku nastupa."

Hrvatska bi protiv Islanda trebala izgledati ovako: Kalinić na golu; Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car i Pivarić u posljednjoj liniji; Badelj, Bradarić i Kovačić u sredini; Perišić, Pjaca i Kramarić prema naprijed.

Dejan Lovren jedan je od ključnih igrača ove reprezentacije. Igrao je i u Brazilu prije četiri godine, ali kaže da je situacija sada neusporedivo bolja.

Igrači u vrhuncu forme, a atmosfera odlična

"Imamo fantastične igrače koji su u 'peeku' forme trenutno i u najboljim godinama i jednostavno to trebamo sad iskoristiti."

Ni na atmosferu se ne možemo požaliti. I novi imidž Matea Kovačića pridonio je tome. Nakon što je kiksala lokalna frizerka, stvar je morao spašavati Šime Vrsaljko.

''To je isto jedan od razloga zašto je klima u našoj reprezentaciji dobra i to nam treba, očito je to sve s razlogom... To je sve pozitivno i to je najbitnije opet dobro prihvaćeno s Kovine strane, makar se jadan preznojio cijeli dok se šišao, ali rast će kosa."

Zadrže li se dovoljno dugo na Mundijalu narast će već u Rusiji, a dodatne detalje o atmosferi u reprezentaciji saznajte u video-prilogu!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider