Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neki nisu ni došli

Favoriti redom ispadali... Ovako su se u finalu našle divovska Francuska i malena Hrvatska

Svjetsko prvenstvo započelo je utakmicom između Rusije i Saudijske Arabije, a završava ove nedjelje finalom između Hrvatske i Francuske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji sudjelovalo je 210 zemalja svijeta, a njih 32 uspjele su se plasirati na Mundijal.

Još u kvalifikacijama ispale su Nizozemska i Italija, a poslije natjecanja po skupinama 16 je ekipa otišlo kući.

Senzacionalno je odmah ispala Njemačka, već u prvom krugu! Pa su još ispale jake zemlje: Poljska, Senegal, Južna Koreja, Srbija, Maroko i tako dalje. Ukupno pola sudionika.

Nakon toga 16 najjačih nastavilo je borbu, a već u osmini finala ispao je još jedan veliki favorit: Španjolska. Osim nje i: Danska, Švicarska, Kolumbija, europski prvak Portugal, Messijeva Argentina, Meksiko i Japan.

Hrvatska je prošla među osam najboljih, i već tada napravila sjajan posao. Međutim, ni tu nije bio kraj. Izbacili smo i domaćina Rusiju, i ušli u polufinale!

A ispale su još i sjajne ekipe: Švedska, Urugvaj i najveći šok - Brazil!

U igri su ostale samo četiri najbolje reprezentacije svijeta, Hrvatska je praktički izjednačila rezultat iz 1998. godine. I onda: posljednji, najveći, čudesni pothvat: izbacivanje Engleza, ulazak u finale, a ispala je i do tada briljantna Belgija. I na kraju priče, od 32 najbolje ostale su samo dvije: divovska Francuska i malena Hrvatska.

U ponedjeljak, od prijepodnevnih sati, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider