Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I neka umirovljenja

Evo što sad čeka Hrvatsku: Sudar s Ronaldovim Portugalom pa veliki revanš s Englezima

Hrvatska nogometna reprezentacija vraća se iz Rusije s osvojenom srebrnom medaljom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetsko prvenstvo je završilo, hrvatska nogometna reprezentacija vraća se iz Rusije s povijesnim rezultatom ne samo kad je nogomet u pitanju već i hrvatski sport općenito.

Nakon dočeka na Trgu bana Jelačića, a potom i u njihovim sredinama odakle potječu, reprezentativci će otići na zasluženi odmor i potom se priključiti svojim klubovima usred priprema za novu sezonu.

Međutim, neće proći dugo vremena do idućeg reprezentativnog okupljanja.

Već 6. rujna Hrvatska će biti gost Portugala u prijateljskoj utakmici u Louleu, a pet dana kasnije slijedi gostovanje kod Španjolske, u sklopu prvog kola novog UEFA-ina natjecanja Lige nacija.

Za kraj godine - Wembley

Nakon toga, u listopadu slijedi novo okupljanje i dvije utakmice u kojima će Hrvatska biti domaćin na riječkoj Rujevici. Prva od njih je veliki revanš s Englezima, a taj dvoboj drugog kola Lige nacija igrat će se bez gledatelja jer je to završni čin kazne za svastiku na Poljudu u dvoboju s Italijom koji se igrao prije tri godine.

Hrvatska i Engleska u Rijeci igraju 12. listopada, a samo tri dana kasnije na prijateljski ogled stiže reprezentacija Jordana.

Treći, ujedno i finalni miniciklus ove jeseni slijedi u studenom. Bit će to rasplet u skupini 3 Lige nacija, 15. studenog na Maksimir dolazi Španjolska, a 18. studenog Hrvatska gostuje na Wembleyju kod Engleza.

Tko će se oprostiti nakon Rusije?

Te bi dvoboje Hrvatska mogla dočekati bez nekih stožernih igrača koji su već ranije u nekim izjavama dali naslutiti kako razmišljaju o završetku reprezentativne karijere. Prije svih mislimo na Luku Modrića i Ivana Rakitića, koji čine srce hrvatske momčadi, a koji su obojica u posljednjih godinu dana spominjali oproštaj od reprezentacije.

Modrić je još prije godinu dana otvoreno kazao kako o tome razmišlja, a slično je priču plasirao i Rakitić prije nekoliko mjeseci, spomenuvši svoj staž od već 11 godina u reprezentaciji. Godine idu, Modrić će u rujnu proslaviti 33. rođendan, dok je Rakitić tek navršio 30, a premda nisu stari za vrhunski nogomet, što uostalom svojim izvedbama i pokazuju, pitanje je je li i u kojoj mjeri došlo do zasićenja s obzirom na veliku i fizičku i psihičku potrošnju u napornim sezonama s Realom i Barcelonom.

Što se ostalih mogućih umirovljenja tiče, vjerojatno je najveći kandidat Vedran Ćorluka, dugogodišnji senator u reprezentaciji i čovjek sa 103 nastupa koji muku muči s ozljedama. Popularni Čarli posljednjih godinu dana igrao je iznimno malo nakon teške ozljede (ruptura Ahilove tetive). Ćorluku ove jeseni očekuje jak tempo u zahtjevnom ruskom prvenstvu, ali i nastup u Ligi prvaka sa svojim Lokomotivom - fond utakmica s kakvim se nije susreo godinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider