Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najveća prijetnja

Eriksen pohvalio Hrvatsku i Modrića, ali i objasnio zašto Danska obožava baš ovakve utakmice

Hrvatska i Danska ove nedjelje igraju utakmicu osmine finala Svjetskg prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ključni igrač danske nogometne reprezentacije i glavna prijetnja Vatrenima na putu do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji bit će veznjak Tottenhama Christian Eriksen (26). Hrvatska i Danska u nedjelju u Nižnjem Novgorodu igraju utakmicu osmine finala SP-a.

Danski playmaker glavni je motor i pokretač svih akcija našeg idućeg suparnika. On daje ritam i boju danskoj igri, on je danski Luka Modrić, a mnogi su ga proglasili novim Michaelom Laudrupom.

"Modrić i Eriksen su slični, to su igrači koji mogu riješiti utakmicu. Međutim, nećemo za njega raditi poseban plan ili taktiku. Igrat ćemo slično kao i protiv Argentine. Cijela momčad mora biti kompaktna i tako ćemo ga najbolje zaustaviti i onemogućiti da radi ono što najbolje zna'', naglasio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

U posljednjih 20 nastupa za dansku vrstu Eriksen je zabio 17 golova i dodao šest asistencija, a radi se o veznom igraču. Danski navijači smatraju kako je on 99 posto reprezentacije.

"Kada igra Eriksen, igra i Danska," poručili su.

Eriksen je u razgovoru za engleske medije nahvalio hrvatsku vrstu, posebice Modrića, čije je mjesto zauzeo u momčadi Tottenhama nakon što je Luka 2012. napustio londonski sastav i preselio se u Real.

"Očekuje nas teška utakmica. Hrvatska ima snažnu momčad koja igra odlično. Pratili smo ih i zaista su jaki, a Modrić je fantastičan," kazao je 26-godišnji Eriksen.

Danska je SP izborila preko dodatnih kvalifikacija pobijedivši Irsku. U skupini su bili drugi iza Poljske, a potom su izbacili Irce. Prva utakmica u Kopenhagenu završila je bez golova, a u uzvratu je Danska slavila u Dublinu s 5:1.

"Obožavamo igrati play-off susrete, a to smo pokazali protiv Irske u dodatnim kvalifikacijama. Osmina finala bit će slična situacija, u jednoj utakmici sve je moguće'', dodao je.

Njegov bivši trener Frank de Boer, koji je za vrijeme SP-a kolumnist The Independenta, smatra kako su njegove najveća osobina samopouzdanje i glad za golovima.

"Njegova je glad za golovima i asistencijama ogromna, a to je iznimno važno za ofenzivnog veznjaka", kazao je Nizozemac.

Zanimljivo, kada je bio klinac, Eriksen je dva puta bio na probi na Stamford Bridgeu, no Chelsea ga nije zadržao. Međutim, ugrabio ga je Ajax i sa 16 godina preselio se u Amsterdam, a OB u kojem je tada igrao zaradio je milijun eura odštete.

Dvije godine kasnije debitirao je za prvu momčad Kopljanika, a 2013. preselio se u Tottenham.

"Njegove su radne navike sjajne. Trkački je moćan, ali što je još važnije brz je što njegovim suparnicima stvara velike probleme," dodao je De Boer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider