Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav uspon hrvatske stijene

Englezi hvale Lovrena: Otkrio što mu je Klopp poručio nakon osvete Harryju Kaneu

Dejan Lovren prije samo nekoliko mjeseci bio je dežurni krivac u Engleskoj, a sada je nezamjenjivi oslonac u obrani koji će u istoj sezoni odigrati dva najveća finala u svijetu nogometa.

Dejan Lovren protiv Harryja Kanea (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dejan Lovren dugo je bio na meti kritika navijača i medija zbog svojih nastupa u dresu Liverpoola. Međutim, situacija se posljednjih mjeseci promijenila.

Nakon sjajnih igara u Liverpoolu, s kojim je stigao do finala Lige prvaka, Lovren je formu prenio i u reprezentativne nastupe. Kao ponajbolji igrač Hrvatske izborio je finale protiv Francuske – Lovren će tako u tek nešto manje od dva mjeseca zaigrati u dva najveća finala u svijetu nogometa.

Lovren je postao tek peti igrač u povijesti Liverpoola koji će nastupiti u finalu Svjetskog prvenstva, a poraz Engleske nije spriječio navijače Liverpoola i pojedine engleske medije u pohvalama hrvatskom stoperu.

Lovren je u izjavama nakon utakmice otkrio i da je dobio poruku čestitke od svog klupskog trenera, karizmatičnog Nijemca Jürgena Kloppa.

Hoće li Hrvatska postati svjetski prvak u nogometu?

Ukupno glasova:

''Ponosan je na mene i moja ostvarenja. Zna kroz što sam prošao. On je sjajan čovjek. Bio je uz mene u teškim vremenima, a to cijenim'', prenose engleski mediji Lovrenove riječi.

Klopp je ranije ove sezone Lovrena izvadio iz igre nakon samo 31 minute u katastrofi Redsa protiv Tottenhama. Briljirao je tada Harry Kane, koji je mučio hrvatskog stopera, a u konačnici su Spursi slavili s visokih 4:1.

Bio je to kontroverzan potez njemačkog stratega, ali Lovrenu je poslužio kao dodatna motivacija. Nije odustajao, trpio je kritike i vraćao se, a tek nepunih devet mjeseci kasnije proživljava najljepše trenutke karijere. Kako kaže stara poslovica – nije bitno koliko puta padneš, nego koliko puta ustaneš.

Lovren je reagirao najbolje kada je bilo najpotrebnije. U polufinalu Svjetskog prvenstva dočekao je svoju osvetu protiv Kanea, koji se nije naigrao pored hrvatske obrane, a nakon utakmice uz osmijeh je poručio: ''Ja sam jedan od najboljih stopera svijeta.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider