Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Odvratna odluka"

Penal za Francusku podijelio svjetsku javnost: Englezi ogorčeni zbog odluke Pitane!

Engleske nogometne legende bile su ljutite zbog jedanaesterca koji je Pitana svirao zbog ruke Perišića!

Situacija kada je IVan Perišić igrao rukom u kaznenom prostoru (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u finalu Svjetskog prvenstva od Francuske s 4:2. Izbornik Zlatko Dalić otkrio je nakon utakmice da je momčad presjekao drugi pogodak Francuske, koji je stigao nakon jedanaesterca.

Korner je izveo Griezmann, Matuidi je glavom proslijedio loptu prema srcu peterca, a odmah iza njega našao se Ivan Perišić kojeg je lopta pogodila u ruku, koja je ipak bila malo udaljena od tijela.

Svi Francuzi su odmah pohitali prema sucu Pitani, koji je nakon konzultacija sa sucima iz sobe odlučio pomoću VAR-a pogledati situaciju. Nakon što je nekoliko puta prevrtio snimku odlučio je pokazati na bijelu točku.

Jeste li zadovoljni drugim mjestom Hrvatske na SP-u?

Ukupno glasova:

Lopta je pogodila Perišića u ruku, međutim odluka suca naišla je na neodobravanje velikog broja svjetske javnosti. Legenda Engleske Gary Lineker odmah se javio putem društvene mreže:

"Neeeeeee! Ne možeš dosuditi takav jedanaesterac. Pobogu VAR", napisao je Lineker i nije ništa komentirao nakon pogotka s bijele točke.

Još jedna legenda engleskog nogometa, Alan Shearer, slaže se s Linekerom oko odluke.

"Sve je išlo predobro za Hrvatsku. Smiješna odluka. NE NE NE VAR", napisao je Shearer.

Bivši engleski nogometaš Robbie Savage također je mišljenja da nije trebalo biti jedanaesterca.

"WOW! Za mene nema penala. Nije bilo ništa čisto i očito kod te ruke da bi sudac promijenio odluku, a osim toga nije bilo namjere igranja rukom. Utakmica je gotova".

Savage je nakon toga zamolio svoje praitelje da retvitaju ako smatraju da je bio penal ili lajkaju ako smatraju da nije bio. Preko 1200 pratitelja smatra da nije trebao biti jedanaesterac, dok ih manje od 200 smatra da jest.

Zločesti dečko engleskog nogometa Joey Barton još je jedan u nizu onih koji vjeruje da penala nije trebalo biti.

"Zaista, kako je to jedanaesterac? Kako je mogao maknuti ruku s puta? Sramota".

Jedan od poznatijih engleskih sportskih novinara Oliver Holt također nije mogao vjerovati da je sudac odlučio pokazati na bijelu točku.

"Bila je to pogrešna odluka. Perišić nije imao vremena da reagira".

Bivši izbornik Engleske Glenn Hoddle bio je posebno ljutit na ovu odluku Pitane.

"Dakle, ja zaista ne mogu vjerovati! Da je ovo kriterij vjerojatno bi bilo 17, 18 jedanaesteraca po utakmici. Ovo nije bilo namjerno. Taj dečko, Perišić, je skočio da glavom igra loptu, mislim zaista, ne mogu vjerovati da je ovo jedanaesterac. Zaista ne mogu".

"Kada sudac nije siguran u svoju odluku, onda ne bi trebao dosuditi kazneni udarac. To je bila pogrešna odluka", oglasio se bivši njemački napadač i izbornik Jurgen Klinsmann.

"Bilo je igranje rukom i 11-erac je isprtavno dosuđen", mišljenje je bivšeg njemačkog suca Thorstena Kinhoefera.

"Igranje rukom je bilo očito, ali isto tako i nenamjerno", smatra bivši španjolski djelitelj pravde Andujar Oliver.

Danski vratar Peter Schmeichel također je bio na strani Vatrenih.

"Finale ovo nije zaslužilo. Hrvatska je prvak svijeta među navijačima, a možda bi bila i prvak svijeta da sudac nije ukrao njihov trenutak. Hrvatska nam je svima pokazala da se upornost isplati".

Sports Ilustrated tvrdi da su Francuzi došli do naslova uz obilatu pomoć VAR-a.

"Perišićeva ruka bila je u najnormalnijem mogućem položaju, nije igrao namjerno rukom već ga je lopta pogodila nakon što je Matuidi promašio. A sudac Pitana je ipak dosudio penal. Ako je tako, onda bi svatko od igrača u šesnaestercu ekipe koja se brani morao cijelo vrijeme igrati s rukama iza leđa jer i bez namjere može skriviti kazneni udarac. Pitana bi vjerojatno svirao kazneni udarac i Urugvajcu Hectoru Castru, koji je igrao SP 1930. godine jednoruk jer je drugu izgubio nesretnim slučajem u djetinjstvu"", tvrdi Sports Ilustrated.

U ponedjeljak, od 10.50, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider