Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mnogi se dobro poznaju

Deschamps spreman na sva belgijska iznenađenja: Belgija nije slučajno u polufinalu

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps izrazio je u ponedjeljak uvjerenje kako će njegovi igrači biti spremni za sve taktičke zamke.

Didier Deschamps (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Didier Deschamps izrazio je uvjerenje kako će njegovi igrači biti spremni za sve taktičke zamke koji bi mogao pripremiti njegov belgijski kolega Roberto Martinez u polufinalnoj utakmici na Svjetskom prvenstvu koja će se igrati u utorak u Sankt Peterburgu u 20 sati.

"Belgija nije slučajno došla do polufinala. Protiv Brazila je u četvrtfinalu odigrala odličnu utakmicu sa specifičnim planom igre", rekao je Deschamps osvrnuvši se na Martinezovu taktičku promjenu u posljednjoj belgijskoj utakmici kojom je svog središnjeg napadača Romelua Lukakua postavio na krilo kako bi Kevin De Bruyne dobio više prostora u ulozi "lažne devetke".

"Hoće li se odlučiti na nešto slično i protiv nas? Možda. Belgija je momčad koja naginje napadačkoj igri, ali protiv Brazila je Martinez pojačao veznu liniju i tako protivniku zatvorio koridore. Belgija se vrlo brzo otvara prema naprijed tako da sam u pripremi utakmice pripremio svoje igrače za sve moguće scenarije, kako na početku utakmice tako i za eventualne promjene tijekom utakmice", dodao je francuski izbornik.

S obzirom da su neki francuski i belgijski reprezentativci suigrači u klubovima za koje nastupaju Deschamps smatra kako su i zbog te činjenice mogućnosti za iznenađenja smanjena.

"Mi znamo njih i oni znaju nas. To što će dosta igrača u utorak igrati protiv klupskih kolega je prednost za obje strane. No, mi ćemo pokušati iskoristiti svaku priliku kako bismo se plasirali u finale", zaključio je Deschamps.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider