Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čak i oni priznali

Danski novinari hvale Hrvatsku: ''Pokazali ste najviše na prvenstvu, a Eriksen nije Modrić''

Hrvatska nogometna reprezentacija veliki je favorit u susretu protiv Danske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, ističu danski novinari dodajući kako su Vatreni pokazali možda i najviše do sada na turniru.

Christian Eriksen i Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svi s kojima smo razgovarali slažu se kako Hrvatska ima sjajnu momčad koja je favorit za prolaz u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

"Danska javnost nije zadovoljna igrama koju prikazuje naša reprezentacija i ne vjeruje previše u pobjedu. Optimizam je porastao nakon pobjede protiv Irske u dodatnim kvalifikacijama koje smo zaista odigrali dobro, međutim nakon nastupa u skupini očekivanja su se smanjila", kazao je Jakob Villumsen s danske TV2.

Villumsen je naglasio kako u Danskoj svi uspoređuju Luku Modrića i njihovog najboljeg igrača Christiana Eriksena.

"Erikson je sjajan igrač, ali mislim da nema toliku kvalitetu kao Modrić. Igra odlično, ali zna nestati na utakmicama. Čak i mi moramo priznati da je Modrić malo bolji", kazao je. Međutim, za njega je jedan igrač poseban.

"To je Michael Laaudrup. On je junak iz mojh mladenačkih dana i to se ne može uspoređivati," kazao je sa smiješkom.

Villumsen je dodao kako se u Danskoj mnogo govori o međusobnoj utakmici s EP-a 1996. godine kada je Hrvatska slavila 3-0, a Davor Šuker postigao jedan od najljepših pogodaka u svojoj karijeri. Tada je na vratima danske vrste bio Peter Schemichel, a danas brani njegov sin Kasper.

"Svi spominju tu utakmicu i nadaju se uzvratu," dodao je

Da Hrvatska ima odličnu momčad misli i Aleksandar Josevski s danskog DR-a.

"Svi znamo da će biti teško. U Danskoj se smatra kako je Hrvatska pokazala najviše na ovom prvenstvu. Brazil je dobar, ali ne fantastičan, Njemačka je ispala, Francuska nije pokazala previše, no Hrvatska je igrala sjajno", kazao je Josevski dodavši kako u Danskoj odlično poznaju našu ekipu jer imamo igrače koji igraju u velikim klubovima kao što su Real Madrid, Barcelona, Juventus, Inter..

"Svi znaju za Modrića kojeg često uspoređuju s Eriksonom. Pomoćni trener danske reprezentacije Jan Dahl Thomason je nedavno izjavio kako je Erikson bolji," kazao je dodavši: "Svi još pamte Europsko prvenstvo 1996. u Engleskoj i poraz 0-3. To je utakmica koju svi pamtimo."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider