Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Čeka nas težak posao"

Dalić pohvalio Modrića, ali i heroja koji je odveo Hrvatsku dalje: ''On je naš junak, on je izvukao momčad''

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić izgledao je izmučeno, ali i presretno.

Zlatko Dalić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska je nakon drame jedanaesteraca izbacila Dansku i plasirala se u četvrtfinale, gdje će prolaz među četiri najbolje reprezentacije Svjetskog prvenstva tražiti protiv domaćina Rusije.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić izgledao je izmučeno, ali i presretno.

Nije nam se ponovio Beč. Kako su tekle minute nakon promašenog jedanaesterca Modrića?

"Prvo čestitke našim igračima. Imali smo tešku utakmicu. Dobijemo gol u prvoj minuti i vratimo se. Promašimo šanse, promašimo penal, promašio još penala i na kraju ipak pobijedimo. Nakon Lukina promašaja svima nam je na pameti bio taj Beč. Ali sreću moraš zaslužiti, Bog na je vratio sav naš trud. Bez sreće se ne može ništa postići, ja sam sve postigao teškim putem u životu, ništa na sreću."

Što ćete odnijeti iz Nižnjeg? Hoćete li s Rusijom ići sve do jedanaesteraca?

"Iz ovog grada nosim samo lijepe uspomene. Sada nas čeka težak posao, protiv domaćina koji je zasluženo prošao. Nema lako ćemo, nema posustajanja, možemo biti sretni što smo napravili, ali nije to to, možemo mi mnogo više."

Hoće li problemi u hrvatskom nogometu ojačati momčad?

"Skupinu smo lako prošli, ali ne može se sve lako. Ova pobjeda sigurno će nas još više povezati. Nismo mi večeras odigrali sjajno, ovo je bila utakmica na rezultat. Momčadi koje igraju lijep nogomet i imaju najveće zvijezde ispale su. Kada je Luka promašio, momčad je i dalje vjerovala. Mi nemamo probleme, gledam samo nogomet i želimo učiniti ponosnim naš narod i državu."

Vjerujete li da nakon drame protiv Danske Hrvatska može otići do finala?

Ukupno glasova:

Subašić je pao kada su ga igrači digli u zrak?

"To ga je netko namjerno pustio. Ma sve je OK, on je naš junak, obranio je tri penala, on je izvukao momčad, večeras je on to bio."

Koliko ste godina večeras izgubili i je li bila najdramatičnija u karijeri?

"Naravno da jest. Nije bilo nikome lako, ni nama, ni vama, ni navijačima. Ovo nas može samo ojačati, složiti. Kada ovako prođeš, kada se pet puta vraćaš i opet digneš. Nakon ovog moja je vjera u momčad još jača."

Bojite li se Rusije, najjače momčadi na turniru? Upitao je ruski novinar.

"I ja ću reći svojim igračima da igramo s najboljem momčadi na turniru. Ne bi Rusija prošla skupinu i pobijedila Španjolsku da ne vrijedi. Kreće odmah priprema, moramo igrati kao da igramo finale, kao da igramo derbi s velikom reprezentacijom. Utakmicu će gledati cijeli svijet, tko dobije, kupuje još dvije utakmice. Mi ne mislimo ovdje stati, ali znam da tako misli i Rusija.“

Što mislite o danskoj igri i vrataru?

"Čestitam Danskoj, oni opet nisu izgubili, to im je 19. zaredom. Danska ima stil igre koji nama ne odgovora. Kada smo prošli ovakvog suparnika, možemo daleko. Imate momčad koja puno trči, bilo nam je jako teško. Vaš vratar obranio je onaj penal, ali i naš je obranio."

Modrić je promašio jedanaesterac.

"Dogodi se da igrač promaši, ali fascinira njegova odlučnost da opet puca. Sam je rekao da će pucati penal, uzeo je odgovornost, a zamislite da nije dao gol, kako bi mu bilo teško. Ali to je snaga i kvaliteta velikih igrača."

Rekli ste da je to utakmica istine za hrvatsku momčad. Na što ste mislili?

"Ili kući ili u Soči, na to sam mislio. Sve momčadi koje igraju na ljepotu idu kući, prolaze koje igraju tvrdo i borbeno. To je bila naša istina, jesmo li spremni na to ili nismo. Prošli smo i pokazali da možemo. To je ta istina."

Danski izbornik kaže da nije vježbao jedanaesterce? Jeste li vi vježbali?

"Jučer smo na kraju treninga pucali po dvije serije. Na treningu su dva igrača super zabijala, a večeras su promašili. Tako vam je to, utakmica nosi svoju dramatiku. Vratar je taj koji nam je donio pobjedu", zaključio je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider