Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Možemo sa svima"

Bivši kapetan Nigerije upozorava Hrvatsku: "Imamo talentiranu i neustrašivu ekipu"

Nigerijci su uspjeli proći skupinu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a to im je i u Rusiji glavni cilj.

Joseph Yobo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U subotu se u Kalinjingradu u sklopu prvog kola skupine D Svjetskog prvenstva sastaju Hrvatska i Nigerija.

Među brojnim nogometnim dužnosnicima i bivšim igračima koji iznose svoje prognoze uoči Svjetskog prvenstva je i Joseph Yobo, nekadašnji kapetan Nigerije.

"Imamo mladu, talentiranu i neustrašivu momčad koja može igrati protiv svake ekipe na svijetu", kazao je bivši branič Fenerbahčea, Evertona, Marseillea i Norwich Cityja.

"Moramo ići utakmicu po utakmicu, za nas je najvažnije dobro otvoriti Svjetsko prvenstvo. Idealno bi bilo pobijediti Hrvatsku i mirno se pripremati za Island", kazao je Yobo koji je uz vratara Vincenta Enyeamu rekorder po broju nastupa u dresu Super Orlova - obojica su sakupila po 101 utakmicu.

"Nitko ne dolazi na SP i odmah mašta o finalu. Prvo treba proći skupinu, a to neće biti lako. Bilo bi loše izgubiti prvi susret, a potom početi paničariti", svjestan je Yobo.

Yobo je sudjelovao na tri SP-a, 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, 2010. u Južnoj Africi i 2014. u Brazilu. I na svakom je igrao protiv Argentine upisavši tri poraza. U Ibarakiju i Johannesburgu su Gaučosi slavili 1:0, a na zadnjem prvenstvu u Porto Alegreu 3:2.

Triput izgubio od Argentine

"Nastupio sam u sve tri utakmice i sve tri sam izgubio. Možda je došlo vrijeme da Nigerija upiše prvu pobjedu protiv Argentine na svjetskim prvenstvima."

U studenom prošle godine Nigeriji je to uspjelo u prijateljskom susretu u Krasnodaru kada je pobijedila 4:2.

Yobo se ne slaže s kritičarima koji tvrde kako je obrana najslabija nigerijska karika.

"Iskustvo je vrlo važno, ali nije i presudno već kvaliteta. Ne slažem se sa stručnjacima koji smatraju kako je naša obrana slaba", poručio je na kraju legendarni nigerijski nogometaš.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider