Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilo je to davno

Znate li tko je i kada zadnji put imao posjed lopte veći od Barcelone?

Čudesan su jubilej u nedjeljnom dvoboju protiv Zaragoze (pobjeda 3-0) ostvarili nogometaši Barcelone. Bila im je to 300. utakmica u nizu (!) u kojoj su ostvarili veći posjed lopte od suparnika…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dakako, sama činjenica da su imali loptu u nogama više od suparnika im nije u svakoj utakmici donosila pobjedu, ali i katalonskom su klubu itekako ponosni na ovaj podatak s obzirom da najbolje oslikava njihovu dominaciju i napadački način igre. Ne čudi stoga da su se pohvalili time na svojoj internetskoj stranici, navevši sve detalje impresivnog jubileja.

Od 7. svibnja 2008. godine nitko nije nadmašio Barcelonu u posjedu lopte. Posljednji suparnik kojem je to uspjelo bio je Real Madrid koji je u završnici sezone 2007/08 pobijedio najvećeg rivala s 4-1 i ostvario 50.5 posto posjeda lopte.

Otada su Katalonci odigrali 185 utakmica u španjolskom prvenstvu, 62 u Ligi prvaka, 39 u Kupu kralja, osam u Španjolskom superkupu, četiri na Svjetskom klupskom prvenstvu i dvije u Europskom superkupu i baš u svakoj od njih su kontrolirali loptu u najvećem dijelu dvoboja!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider