Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slažete li se s izborom?

Zlatna lopta: U momčadi godine svi iz Primere!

Napadač Atletica Radamel Falcao jedini je igrač izvan Barcelone i Real Madrida koji je uvršten u najbolju svjetsku momčad 2012. godine, prema izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i Udruženja profesionalnih nogometaša (FIFPro)…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za najbolju jedanaestoricu godine glasali su svi članovi FIFProa, a momčad godine je objavljena u ponedjeljak navečer na svečanoj dodjeli Zlatne lopte u Zürichu. Zanimljivo, svih 11 nogometaša dolaze iz španjolske Primere, a kao što smo spomenuli, desetorica su iz Real Madrida i Barcelone.

>> Ušao je u povijest: Messi četvrti put zaredom osvojio Zlatnu loptu!

>> Slovak zasjenio Falcaa i Neymara: Pogledajte najljepši gol 2012. godine

Na vratima je čuvar mreže Reala Iker Casillas, a obrambenu liniju ispred njega čine Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos i Marcelo. U veznom su redu Xabi Alonso, Xavi Hernandez i Andres Iniesta, a napadački trojac tvore spomenuti Falcao, te sasvim očekivano Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Podsjetimo, u užoj konkurenciji za mjesto u veznom redu bio je i hrvatski nogometni reprezentativac i član Real Madrida Luka Modrić.

Najbolja momčad 2012. godine u izboru FIFA-e i FIFProa:

Casillas (Real Madrid) - Alves (Barcelona), Pique (Barcelona), Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid) - Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona) - Messi (Barcelona), Ronaldo (Real Madrid), Falcao (Atletico). (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider