Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bira između dvije funkcije

Zidane postaje ključna figura 'novog Reala': Evo koga će prvog dovesti!

Nakon što je Jose Mourinho napustio Santiago Bernabeu, na ključne pozicije u Real Madridu vraća se Zinedine Zidane...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zinedine Zidane, bivši proslavljeni francuski reprezentativac, igrat će jednu od ključnih ulogu u slaganju momčadi Real Madrida za sljedeću sezonu, ako Florentino Perez ostane na mjestu predsjednika nakon predstojećih izbora, koji će se održati sredinom lipnja.

Zidane će najvjerojatnije obnašati funkciju sportskog direktora. Perez smatra kako je ovo savršen „tajming“ za uključivanje Zidanea u njegov projekta stvaranja šampionske momčadi Reala. Nakon što se Perez vratio na mjesto predsjednika u svojem trećem mandatu, Zidane je postao njegov glavni savjetnik, a potom i sportski direktor. Međutim, Zidane se kratko zadržao na toj funkciji, napustio ju je zbog neslaganja sa sada već bivšim trenerom Reala Joseom Mourinhom.

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti bit će odgovoran za sportsku politiku kluba. Njegova riječ bit će ključna u slaganju kadrovskih križaljki. Zidane je u tom smislu već napravio neke odlične poteze, ne treba zaboraviti da je na njegovu preporuku Real angažirao mladog francuskog stopera Raphaëla Varanea te da je još prije dvije-tri godine savjetovao Perezu da kupi Garetha Balea. Velšanin će biti glavna meta Reala i Zidanea u ljetnom prijelaznom roku.

Zidane je isprva očekivao da će biti trener u mlađim kategorijama Reala, ali lako je moguće da završi na klupi seniorske momčad, spekuliraju španjolski mediji bliski kancelarijama „kraljevskog kluba“. Zidane je stekao trenersku diplomu u Francuskoj pa je moguće da postane prvi pomoćnik budućem glavnom treneru Reala Carlu Ancelottiju. U tom slučaju morao bi se odreći funkcije sportskog direktora. U svakom slučaju, Zidane je priželjkivao jednu od ključnih pozicija u Realu. Želja će mu se uskoro ostvariti. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider