Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Mateo je žrtva'

Žestoko na Mazzarrija: 'Je li ti Kovačić kriv i za kamenovanje Interovog busa!?'

Inter je u žestokoj krizi, što je potvrdila i očajna igra, a u konačnici i poraz na gostovanju kod Juventusa…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Walter Mazzarri u toj utakmici odlučio je startati s Mateom Kovačićem, kojeg je potom povukao iz igre u 66. minuti. A po završetku dvoboja i javno kritizirao, u čemu mu se pridružio i nekadašnji nogometaš Gianluca Vialli.

"Kovačić je još uvijek neiskusan igrač. Kad je Pirlo primio loptu, Kovačić se morao vratiti, ali on to nije napravio. Nije pokrio suparničkog igrača i Inter je primio gol", rekao je Vialli.

Ispada da je Kovačić najveći krivac što je Inter tako nemoćan i zapravo nikakav. Ali nije problem dok to priča Vialli... Problem je što javne kritike, i to najmlađem, 19-godišnjaku, dijeli njegov trener. Takvo što veliki treneri ne rade. Mazzarri je taj koji bi od Kovačića morao izvući što je više moguće, no on se po tom pitanju baš i nije iskazao. 

U Kovačićevu obranu stali su i novinari talijanskog lista Il Giornale, koji su žestoko napali Mazzarrija.

„Kovačić je žrtva u Mazzarrijevom Interu, a to je potvrdila i utakmica s Juventusom“, započinje tekst Il Giornale, pa nastavlja uz dozu ironije:

„Pirlo odigra dobro – kriv je Kovačić. Lichtsteiner zabije gol – kriv je Kovačić. Vezni red premekan – kriv je Kovačić. Kamenovanje autobusa s Interovim igračima? Možda je i za to krivac Kovačić?“

Interov autobus je, naime, uoči derbija kamenovan od strane torinskih huligana. Il Giornale napominje i sljedeće:

„Slično je u Interu radio Mourinho s Balotellijem, ali tada je dobio ostatak svlačionice na svoju stranu. Za Mazzarrija se ne zna je li uspio isto ili je možda postigao suprotan učinak. Njegov Inter je loš, a to pokazuju i brojke: još nemaju pobjede u 2014. godini, upisali su četiri uzastopna poraza na gostovanjima, zabili samo dva gola u posljednjih pet utakmica…“

Mazzarri je nedavno ušao u otvoreni sukob s navijačima, koji su nezadovoljni njegovom vladavinom na Meazzi, nakon što je prošlog ljeta stigao iz Napolija.

„Nedostatak momčadskog duha, avanturistička igra, vječito loša obrana… I ono najbitnije: loše upravljanje mladićima poput Kovačića, koji često ulazi kao zamjena, stalno mijenja uloge u momčadi i zbog svega navedenog je zbunjen“, zaključuje Il Giornale.

Inter je poslije 22 kola na šestom mjestu Serie A, sa čak 26 bodova zaostatka za vodećim Juventusom. Kovačić je propustio tek jednu utakmicu, no samo četiri puta odigrao je svih 90 minuta. 

Treba li Mateo Kovačić na ljeto otići iz Intera?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider