Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kolumna Željka Vele

Zašto će Manchester City biti prvak Engleske…

Nakon sinoćnje utakmice u kojoj je Chelsea zasluženo pobijedio na Etihadu, uvjeren sam da će novi prvak Premiershipa biti – Manchester City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho je sjajno postavio taktiku. Okupirao je sredinu terena i onda zgusnut i agresivan čekao da svijetlo-plavi donesu loptu na gostujuću polovicu. Nakon njezina oduzimanja kretale su strelovite kontre, a na nešto širem prostoru Eden Hazard je neumorno maltretirao sve svoje čuvare.

I ovo je 'klasični Mourinho': Evo zašto je 'Special One'

Naravno, imao je Chelsea i potrebnu dozu sreće. Krenimo od toga da se „građanima“ u zao čas ozlijedio Fernandinho pa je na tom mjestu zaigrao puno slabiji Demichelis. Da je Aguerova zamjena, Edin Džeko imao katastrofalnu večer. Da je kod 0:0 Yaya Toure za milimetar promašio uklizavanje na Kolarovljev centaršut. No, isto tako je jedna od tri stative Chelsea mogla biti pogodak za 0:2, tako da su sve priče „ŠBB-KBB“ besmislene. To je ono što svaka nogometna utakmica nosi i što dijeli dobitnike i gubitnike.

Protiv Cityja im ide, ali što s 'busevima'

Najveći problem Chelsea je što u prvenstvu igra samo dvaput protiv Manchester Cityja, za kojega je očito penicilin. Tih šest bodova je uzeo i što sad? Chelsea (Mourinho) nikako ne leže Manchester Cityju (Pellegriniju) i da međusobno igraju deset puta, Chelsea bi vjerojatno bio uspješniji. No, Mourinhov najveći problem, ujedno i Cityjeva najveća sreća, je što u prvenstvu postoje i druge momčadi. One koje parkiraju autobus ispred svog šesnaesterca, pa ih „Special One“ proziva da su iz 19-tog stoljeća.

S takvima, i općenito sa svima koji ne napadnu nego se povuku i kažu „Jose, evo ti lopta pa ti igraj“, Chelsea ima problema. Baš takvi su melem za City i završe s dobrom porcijom u svojoj mreži. E zato mislim da će do kraja prvenstva (a još je ostalo dugih 14 kola) City skupiti više bodova od Chelsea.

Arsenal će pasti

Naravno, ako ste navijač Arsenala, do ove točke već ste se iživcirali i dobro me ispsovali . Jer, kako se može govoriti o prvaku, a ne spomenuti Arsenal koji je vodeći na ljestvici? Ispričavam se. I meni su oni najsimpatičniji od ovog trojca, ako to nešto znači. Ali, uzimajući u obzir raspored, širinu kadra, ozljede koje ih lome, Ozilov pad forme i sve ostalo, ne vjerujem da Arsenal može izdržati.

Na kraju bi im šampionske ambicije mogle propasti zbog jako loše odrađenog zimskog prijelaznog roka, u kojem su momčad, cinici bi kazali „osvježili“, Kimom Kallstromom, koji je stigao ozlijeđen. Za „Gunnerse“ bi dobitna kombinacija mogla biti ako travanj dočekaju kao lideri, što će biti silno teško. No, niti Everton, West Ham, Hull i Newcastle u zadnja četiri kola, nisu jamstvo da se neće dogoditi onaj tradicionalni Arsenalov „epic fail“.

Tko će uzeti naslov u Premierligi?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider