Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez na mukama!

Za sve je kriv Ronaldo: Gospodar 'asista' traži povišicu ili odlazi!

Cristiano Ronaldo otvorio je Pandorinu kutiju u Real Madridu zahtjevom za golemim povećanjem plaće...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon višemjesečnih pregovora i „igranja lovice“, predsjednik Real Madrida Florentino Perez poslao je poruku kako je spreman povećati plaću Ronaldu s deset na traženih 15 milijuna eura. Međutim, Ronaldo još uvijek nije produžio ugovor, ali Perezova poruka došla je do ušiju ostalih igrača Reala.

>> Mourinho napokon otkrio zašto je bojkotirao FIFA-inu dodjelu nagrada

Ostatak „kraljevske svlačionice“ rezonira: Ako Ronaldo, koji je i ovako najbolje plaćeni nogometaš Reala, dobije pedesetpostotnu povišicu, zašto je i mi ne bismo tražili?
Xabi Alonso i Gonzalo Higuain već su započeli pregovore oko produženja ugovora, a glavu je podigao i Mesut Özil, čiji je otac i ujedno menadžer nedavno posjetio predsjednički ured, javljaju španjolski mediji.

Özilu istječe ugovor s Realom 2016., a njemački reprezentativac nezadovoljan je primanjima. Trenutačno zarađuje četiri milijuna eura neto godišnje, prema visini plaće iznad njega su samo Ronaldo, Kaka, Iker Casillas i Sergio Ramos. Ozil želi ući u tu „povlaštenu skupinu“, a ako Perez to ne prihvati, traži transfer u drugi klub. Perez je na mukama, pristane li na povećanje plaće, po svoj dio kolača doći će sasvim sigurno i ostali.

Dođe li do lančane reakcije, što je već sasvim izvjesno, Realov ionako astronomski proračun probit će sve barijere. Španjolska je u velikoj ekonomskoj krizi, a uz to 2015. na snagu stupa novi porezni zakon za inozemne radnike u Španjolskoj, prema kojem će porezna stopa skočiti s današnjih 24 na 51 posto. To znači da će španjolski klubovi na svaki euro morati uplatiti u državnu kasu još toliko (porez se odbija od bruto iznosa). Ne treba pojašnjavati koliko će to biti opterećenje za sve klubove pa čak i za „kraljevski klub“.

Özil ima odlične karte u rukama za pregovore. Najbolji je asistent Reala u posljednje tri sezone s ukupno 64 „smrtonosna dodavanja“, od toga je 23 puta za gol proigrao Cristiana Ronalda, koji ne krije kako se najbolje „kuži“ s njemačkim reprezentativcem. Osim što ima status najboljeg asistenta španjolske lige te što glasi za tehnički najpotkovanijeg igrača Reala s najizraženijom vizijom igre, Özil je uspio postići i 23 gola u svim natjecanjima.

Jose Mourinho na početku tekuće sezone nije bio zadovoljan Özilovim partijama, no Özil igra sve bolje i trenutačno je u formi iz prošle sezone kada je bio jedan od najzaslužnijih što je Real prekinuo dominaciju Barcelone španjolskim prvenstvom. Da je u usponu forme, pokazao je i na posljednjoj utakmici protiv Mallorce, kada je u drugom dijelu ušao u igru i prometnuo se u ponajboljeg igrača utakmice.

Mourinho je navodno konačno prihvatio Özilov zahtjev da mu mora dati više slobode u igre te da ga djelomično oslobodi obveza u fazi obrane. Komentatori u Španjolskoj listom su suglasni kako je Özil neophodan Realu, no pitanje je što će učiniti predsjednik kluba? Na nekome će morati pokazati zube, jer jasno je da se niska igrača koji traže povećanje plaće negdje mora zaustaviti. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider