Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svako malo u vijestima

VIDEO Nogometni Apsurdistan: Pogledajte utakmicu s 24 gola u 'ligi skandala'

Novi apsurd na talijanskim nogometnim travnjacima viđen je prošlog vikenda…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok je u Rimu sin mafijaša i vođa navijača Napolija posramio premijera i državu, na jugu Italije odigrana je utakmica sa 24 gola.

No krenimo redom... Sjećate li se priče iz studenog prošle godine o lokalnom derbiju Salernitane i Nocerine u talijanskoj 3. ligi? Taj dvoboj kasnio je 40-ak minuta, jer su gostujući navijači kojima je bio zabranjen dolazak na utakmicu prijetili svojim igračima smrću ukoliko izađu na travnjak. Nakon što ih je osiguranje uvjerilo da zaigraju, već poslije 120 sekundi izvršili su sve tri zamjene, a do 20. minute Nocerini se ozlijedilo osam nogometaša!? 

Nocerina je izbačena iz lige, a nogometna Italija se crvenila, baš kao i u veljači ove godine, kada je niželigaška momčad namjerno u vlastitu mrežu utrpala osam komada u šest minuta kako bi napakostila rivalima. Naime, u posljednjoj utakmici grupne faze Kupa Sicilije natjecala su se tri kluba – Bagheria, Borgata i Partinicaudace.

Bagheriji je trebao bod protiv Borgate, gubili su 3:4 do 80. minute, pa onda primili još dva brza gola. Kada su kod zaostatka od tri pogotka shvatili da više nemaju šanse za remi, odlučili su besramno zabijati u svoju mrežu… Na semaforu je na kraju pisalo 14:3 za Borgatu, koja je zahvaljujući boljoj gol razlici osvojila prvo mjesto i nastavila natjecanje u Kupu Sicilije.

Nogometaši Bagherije na sramotan i nesportski čin odlučili su se zbog mržnje prema rivalima, samo kako dalje ne bi otišao Partinicaudace!

Talijani su, mora se naglasiti, učinili Serie A prilično čistom, pa u najvišem nogometnom rangu utakmice više ne završavaju onako kako ulica danima bruji, niti se neriješeni ishodi pri kraju sezone u kladionicama 'plaćaju' smiješnim tečajevima, u rangu onih kada Barca ili Real igraju doma u Kupu s nekakvim amaterima.

Međutim, u Italiji očigledno nisu marili za niželigaški nogomet, što potvrđuje i slučaj otprije dva dana.

Ovoga puta nije bilo navijačkih prijetnji smrću ili namjernih autogolova, no opet je viđen apsurd. U susretu Serie D (5. rang natjecanja), Cavese je pobijedio Licatu rezultatom 19:5! Pa vi recite da Talijani igraju bunkere…

Šalu na stranu, nije se u Italiji odjednom počeo forsirati totalni nogomet, već je Licata na teren izvela samo devet nogometaša, i to redom juniora. Razlog je bila svađa između klupskih čelnika i prvotimaca momčadi, zbog čega nije bilo niti trenera.

Trenera nije imao ni domaći Cavese. Njihov šef stručnog stožera dao je ostavku nekoliko sati prije početka utakmice, jer su ga navijači kluba iz okolice Napulja pritiskali da u prvih 11 stavi dvojicu (neimenovanih) nogometaša.

Ovakav splet okolnosti jednom čovjeku je odgovarao. Domaći napadač Claudio de Rosa zabio je devet od 14 golova Cavesea, postavši time prvi strijelac skupine I Serie D s 30 pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider