Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Derbi sramote' u Italiji

Igračima prijetili smrću ako zaigraju u derbiju, osam ih se 'ozlijedilo' u 20 minuta!

Nevjerojatne scene stižu nam s Apenina. Nogometna Italija ponovo se crveni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lokalni derbi u Lega Pro Prima Divisione (3. liga), između Salernitane i Nocerine, kasnio je 40-ak minuta jer su navijači gostujuće momčadi prijetili smrću svojim igračima, ukoliko izađu na travnjak.

Nogometaši Nocerine dugo su oklijevali, a kada su ih osobe iz osiguranja konačno uvjerile da istrče na teren, nakon samo dvije minute zbog 'ozljeda' su izvršili sve tri dopuštene izmjene.
Tu nije bio kraj apsurdu, jer su se do 20. minute 'ozlijedila' još petorica – Remedi 3', Palma 7', Danti 13', Kostadinović 15' i Lepore 20'.

Nocerina je ostala na svega šestorici igrača i sudac je po pravilima bio prisiljen prekinuti utakmicu. Domaći su potpuno poludjeli, tenzije su dodatno porasle, bilo je naguravanja, isključenja...

Pitate se zbog čega su uopće tifozi Nocerine prijetili svojima? Razlog je odluka talijanske policije koja im je zbog sigurnosnih razloga zabranila dolazak na utakmicu. Navijači su se opako zainatili, odlučivši žestokim prijetnjama napraviti presing na svoju momčad da uopće ne zaigra u derbiju.

Također, ultrasi Nocerine, unatoč zabrani ulaska na stadion, stigli su u Salerno. Policija ih je pratila i iz zraka, a da apsurd bude potpun, i oni sami imali su svoj avion, koji je na nebu razvukao jasnu poruku: „Poštujte Noceru i njene ultrase!“

Momci iz Nocere Inferiore, gradića 20-ak kilometara južno od Napulja, ipak su pretjerali. Iako postoji i druga strana medalje, odnosno nova potvrda kako besmisleni zakoni u Italiji polako, ali sigurno uništavaju nogomet i svu strast i emocije koju ovaj sport nudi...

Inače, nakon 'derbija sramote' kako su ga ekspresno nazvali talijanski novinari, kompletna Uprava Nocerine podnijela je ostavke, ali i naredila svojim igračima da ne razgovaraju s medijima. Sportski direktor Nocerine pokušao je ponuditi priču da su prve tri izmjene izvršene jer je tako 'odlučio stručni stožer', a da su se sljedeća petorica ozlijedila budući da su 'izašli na teren bez zagrijavanja'...

Naravno, nitko mu nije povjerovao. Štoviše, rukovodstvo lige od trenera Nocerine zatražilo je objašnjenje i hitno pokrenulo disciplinski postupak.

„Ovo je strašna stranica u povijesti talijanskog nogometa. Moramo se svi zapitati kako smo došli do ovoga“, ogorčen je bio Carlo Perrone, trener Salernitane.

Njegov klub vrlo vjerojatno će za zelenim stolom 'slaviti' s 3:0. Nocerina pak ostaje posljednja, sa samo tri remija i sedam poraza. I tek jednim bodom, budući da su u sezonu startali s -2.

Usput, spomenimo kako Nocerina u svojem kadru ima 21-godišnjeg Riječanina Petra Kostadinovića (jedan od 'ozlijeđenih'), te slovenskog napadača Krisa Jogana koji je prošle sezone kratko bio na Kantridi. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider