Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Je li ovo najneuglednija VIP loža koju ste vidjeli?

Udobnosti o kakvoj maštaju nogometni navijači diljem svijeta može se pohvaliti stadion hamburškog Bundesligaša St. Paulija – Millerntor...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tridesetak sretnika koji dobiju čast smjestiti se u stadionsku ložu koja zapravo uopće nije loža, već je pokrpana, neugledna daščara ostala kao relikt starog stadiona pri njegovoj obnovi 2006. godine, k tome i smještena u samom kutu travnjaka, doista mogu uživati u navijačkom VIP-tretmanu.

Tijekom dvosatnog boravka na stadionu okolo njih kruži vlakić, zapravo dječja igračkica podešena tako da u svojim teretnim vagonima prugom prevozi ukusne njemačke kobasice s pecivom. Ispod vlakića i ispred sjedala nalaze se monitori na kojima prisutni navijači mogu pratiti ponovljene televizijske snimke dvoboja koji prate uživo, dok svaki pojedini navijač u malom ormariću smještenom ispod sjedala ima bačvicu od pet litara piva lokalne pivovare Astra, čiji sadržaj u bilo kojem trenutku pritiskom na gumb i preko spojene cjevčice može naliti u čašu.

Čini se uistinu navijačkim snom, makar i u hladne zimske dane kakvi slijede manje slavnome hamburškom prvoligašu, čiji je stadion u neposrednoj blizini Reeperbahna, hamburškog "puta grijeha", odnosno ulice crvenih svjetiljki.

Projekt je to koji je osmislila lokalna dizajnerska agencija Nordpol+, čiji su vlasnici i uposlenici redom navijači St. Paulija.

'Željeli smo posebno mjesto za nas na kojem bismo mogli pratiti domaće utakmice omiljenog nam nogometnog kluba. Nismo baš pristalice modernih čelično-staklenih grijanih loža u kojima poslužuju koktele od škampa, što je čest slučaj na modernim nogometnim stadionima. Volimo rustikalnije', rekao je Ingmar Bartel iz Nordpola+ istaknuvši:

'Ovo je naša posveta St. Pauliju, klubu koji volimo!'

Za svoje su gnijezdo Bartel i prijatelji odabrali staru daščaru koja je u nekadašnje doba (stadion je izgrađen 1961. godine) služila kao radno mjesto za policijske djelatnike i spikera-najavljivača. Nekim čudom preživjela je obnovu prije četiri godine i ostala prkositi vremenu. Na zadovoljstvo nekolicine sretnika...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider