Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Premiership

Veliki preokret Manchester Uniteda, hat-trick Suareza

Napokon je na svom Old Traffordu, u sklopu engleske Premierlige, slavio i Manchester United. Moyesovi su nogometaši teškom mukom, s 3-2, pobijedili Stoke...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, do pobjede je engleski prvak došao poslije velikog preokreta budući da su gosti vodili 2-1 do 78. minute. Tada je glavom, s prve vratnice sjajno reagirao Wayne Rooney, te prebacio cijelu obranu Stokea i vratara Begovića i poslao loptu u suprotni kut.

Samo dvije minute kasnije Evra je pronašao Hernandeza koji je jednostavno, s metra udaljenosti, glavom donio domaćinu tek četvrtu pobjedu u sezoni. Prije ovog ogleda United je doma izgubio od West Bromwicha i remizirao sa Southamptonom.


γιουναιτεντστοουκ ourmatch.net by ourmatch

Gosti su vodili 1-0 (Peter Crouch) i 2-1 (odličan pogodak iz slobodnog udarca Marka Arnautovića), a trebi reći da je Stoke i kod vodstva 1-0 imao dvije sjajne prilike za povećanje vodstva (Walters i Arnautović). Onaj prvi pogodak za United je, poslije odbijanca, postigao Robin van Persie.

Sjajni Urugvajac Luis Suarez gotovo je privatizirao utakmicu Liverpoola i West Bromwicha u kojoj je slavila njegova momčad s 4-1. Prva tri pogotka na ogledu je postigao Suarez, u 12., 17. i 55. minuti, čime je ogled riješio bilo kakve neizvjesnosti.

Došao je Suarez time već do šest prvenstvenih pogodaka ove sezone, a posljednji hat-trick u dresu Liverpoola upisao je početkom ožujka ove godine, a tadašnja je žrtva bio Wigan. Posljednji je četvrti gol za Liverpool, koji se i dalje drži pri samom vrhu ljestvice, postigao Daniel Sturridge, dok je strijelac počasnog pogotka na drugoj strani bio Škot James Morrison iz penala.


λιβερπουλγουεστμπρομ ourmatch.net by ourmatch

Romelu Lukaku i dalje sam na svojim leđima nosi Everton. Belgijac je postigao prvi pogodak na gostovanju kod Aston Ville gdje je njegova momčad pobijedila 2-0. Istina, veliki dio zasluga za tri boda Evertona idu i Leonu Osmanu koji je asistirao kod prvog pogotka, a u 81. je zabio za 2-0 i osiguravanje nova tri boda Evertona.

Lukaku je zabio peti pogodak otkada je došao u Everton na posudbu, ali bi možda sve drugačije završilo da je njegov sunarodnjak Benteke u 8. minuti realizirao penal za domaćina. Hrvatski nogometaš Nikica Jelavić je grijao klupu tijekom cijelog meča.

Recimo i da su Norwich i Caridff odigrali utakmicu bez pogodaka, te da u kasnijem subotnjem terminu još igraju Southampton i Fulham. (TS) 

Premierliga, 9. kolo:

Aston Villa - Everton 0-2 (Lukaku 68, Osman 81)

Manchester United - Stoke 3-2 (Van Persie 43, Rooney 78, Hernandez 80 / Crouch 4, Arnautović 45)

Liverpool - West Bromwich 4-1 (Suarez 12, 17, 55, Sturridge 77 / Morrison 66-11m)

Norwich - Cardiff 0-0

Crystal Palace - Arsenal 0-2 (Arteta 47-11m, Giroud 87)

Southampton - Fulham (kasnije)

Redoslijed: 1 Arsenal 22, 2. Liverpool 20, 3. Everton 18, 4. Chelsea 17 (-1), 5. Manchester City 16 (-1), 6. Tottenham 16 (-1), 7. Southampton 15 (-1), 8. Manchester United 14...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider