Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Olympiakos prošao

Man City okrenuo Bayern usred Muenchena, PSG izgubio!

Nogometaši Manchester Cityja savladali su aktualnog europskog prvaka Bayern 3-2 na njegovoj Allianz Areni u posljednjem, 6. kolu skupine D Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nanijeli su tako bavarskom sastavu prvi ovosezonski poraz u natjecanju, revanširavši im se za poraz na Etihadu. Usprkos porazu, Bayern je zbog bolje gol-razlike izborio osminu finala kao prvoplasirana momčad u skupini.

Modrić zabio fantastičan gol, Ronaldo ušao u povijest, Šahtar ispao

Rijetko viđeno: Snijeg i tuča prekinuli utakmicu u Istanbulu

Bayern je sjajno otvorio utakmicu i već nakon 12 minuta na semaforu je bilo 2-0 za domaćine nakon golova Thomasa Müllera i Marija Götzea. Za potonji je gol Götzeu, koji je postigao s ruba peterca, asistirao hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić. Na 2-1 smanjio je u 28. minuti David Silva također s ruba peterca nakon dodavanja glavom Jamesa Milnera.

Benfica - PSG 2-1 (Lima 45-11m, Gaitan 58 / Cavani 37)

Olympiacos - Anderlecht 3-1 (Saviola 34, 58, Dominguez 90+5 / Kljestan 39)

Bayern - Manchester City 2-3 (Müller 5, Götze 12 / Silva 28, Kolarov 59-11m, Milner 62)

Viktoria Plzen - CSKA Moskva 2-1 (Kolar 77, Wagner 90 / Musa 65)

S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku je City uspio preokrenuti u svega tri minute. U 59. minuti Dante je u kaznenom prostoru oborio Milnera, a siguran izvođač s bijele točke bio je Aleksandar Kolarov, dok je u 62. minuti sam Milner poentirao nakon dodavanja Jesusa Navasa. Prizemno bacivanje Navasa s desne strane nespretno je prošlo kroz Bayernovu obranu, a engleski je veznjak iskosa s lijeve strane lijepo pronašao dalji kut Manuela Neuera.

Mandžukić je igru napustio u 68. minuti, a Bayern nije primio tri gola kod kuće u bilo kojem natjecanju od poraza od milanskog Intera u ožujku 2011. godine.

U drugoj utakmici skupine Viktoria Plzen je savladala CSKA na domaćem travnjaku 2-1 golom Tomasa Wagnera u posljednjoj minuti i tako je izborila nastavak europskog natjecanja u Europa ligi zbog boljeg međusobnog omjera, odnosno gola više u gostima (u prvoj je međusobnoj utakmici CSKA slavio u Moskvi 3-2). CSKA je susret završio s dva igrača manje nakon isključenja Alana Dzagoeva (67.) i Pontusa Wernblooma (90+3). Wagner je u igru ušao tek sedam minuta prije postignutog gola koji mu je bio prvi u Ligi prvaka u karijeri.

Iz skupine C od ranije je plasman u osminu finala kao prvoplasirana momčad izborio PSG, dok je drugi putnik u osminu finala grčki prvak Olympiacos koji je s 3-1 na domaćem travnjaku savladao Anderlecht. Bila je to utakmica u kojoj su domaćinima dosuđena čak tri jedanaesterca od kojih je tek jedan realiziran, onaj Alejandra Domingueza u petoj minuti sudačke nadoknade, a u kojoj su gostima isključena čak trojica igrača, vratar Silvio Proto, te braniči Fabrice N'Sakala i Cheikhou Kouyate.

Kako je Olympiakos dobio, malo je Benfici značila domaća 2-1 pobjeda nad PSG-om izborena golom Nicolasa Gaitana iz 58. minute. (TS) 

Liga prvaka, 6. kolo:

skupina C

Benfica - PSG 2-1 (Lima 45-11m, Gaitan 58 / Cavani 37)

Olympiacos - Anderlecht 3-1 (Saviola 34, 58, Dominguez 90+5 / Kljestan 39)

Redoslijed: 1. PSG 13, 2. Olympiacos 10, 3. Benfica 10, 4. Anderlecht 1 

skupina D

Bayern - Manchester City 2-3 (Müller 5, Götze 12 / Silva 28, Kolarov 59-11m, Milner 62)

Viktoria Plzen - CSKA Moskva 2-1 (Kolar 77, Wagner 90 / Musa 65)

Redoslijed: 1. Bayern 15, 2. Manchester City 15, 3. Viktoria Plzen 3, 4. CSKA 3.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider