Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika gužva na Camp Nou

Pravi gazda Barce: Panični dolazak na noge ljutitom Messiju!

Predsjednik Barcelone Sandro Rosell poslao je svojeg čovjeka od povjerenja u Argentinu kako bi umirio svoju najveću zvijezdu Lionela Messija…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika gužva u Barceloni. Tako se u najkraćem može opisati trenutačna atmosfera na Camp Nou nakon žestoke reakcije Lionela Messija na već svima dobro poznatu izjavu Javiera Fausa, Barceloninog šefa financija i čovjeka u statusu jednog od potpredsjednika kluba.

Milijuni ipak znače 'više od kluba': Messi glavni razlog sukoba u Barci

Messi traži poboljšanje ugovora? 'Ne vidimo razlog za to!'

Sandro Rosell odmah je pohitio umiriti duhove. Prvo je javno „odvalio šamarčinu“ Fausu izjavom da će Messiju podizati plaću koliko god često je to potrebno. Iz ovoga se može zaključiti da je Rosell između redova pozvao Fausa da podnese ostavku, a uz to je zapravo priznao kako je Messi tražio novu povišicu, što je Argentinac u svojem izljevu ljutnje demantirao.

Igra dobrog i lošeg policajca

Neki analitičari smatraju kako se Rosell i Faus igraju „dobrog i lošeg policajca“ te da je u pitanju dogovor između njih dvojice. Spekulira se kako je Rosell htio izazvati polemiku među Barcinim navijačima kako bi otkrio što oni misle o tomu da se Messiju svako malo povećava plaća. Ako nema dogovora i ako je Rosell neprikosnoveni gazda u klubu, logično bi bilo da ode nakon sukoba s daleko najvećom zvijezdom kluba.

Ako nije sve planski smišljena akcija, Camp Nou zasigurno će postati pretijesan za Messija i Fausa. Do sada je uvijek vrijedilo pravilo – dotakni se Messija i priča je završena. S druge strane, ostanak Fausa mogao bi potvrdite spekulacije kako je u Barceloni u tijeku rat frakcija te da je Faus svojim istupom zapravo izazvao Rosella na megdan. Teško je reći što je posrijedi, vidjet ćemo što će donijeti sljedeći dani, no nema sumnje kako je na Camp Nou situacija alarmantna.

Zubizaretta otputovao u Argentinu kod Messija

To potvrđuje i vijest da je sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta otputovao u Argentinu zajedno sa službenim liječnikom kluba Ricardom Prunom. Pomalo naivno izgleda službeno objašnjenje Barcelone kako je Zubizaretta otišao provjeriti kako se Messi oporavlja od ozljede. Pruni zasigurno ne treba pomoć bivšeg vratara da bi to utvrdio. Prilično je jasno da je Rosell poslao svojeg čovjeka od povjerenja na noge Messiju kako bi umirio najboljeg igrača Barcelone i provjerio kako diše. Neki će reći da je u pitanju panična reakcija Rosella, čime je potvrđeno tko je zapravo pravi gazda na Camp Nou. Messi se u međuvremenu oglasio preko društvenih mreža nakon 41 dana otkada se ozlijedio na utakmici s Betisom.

Messi se uskoro vraća

„Oporavak teče dobro, odbrojavam dane do povratka na travnjak“, poručio je Messi iz Argentine gdje uživa u ljetnom suncu i prolazi opsežne terapije. Slučajno ili ne, baš u ovom trenutku oglasio se i Messijev otac Jorge, koji se nakon afere s navodnom utajom poreza ponovno našao u središtu zanimanja medija nakon što je optužen za pranje novca putem Messijeve humanitarne organizacije.

„Neka u Barceloni svi znaju da je Leova budućnost vezana uz Barcelonu. Moj sin je odrastao u Barceloni i njegova ljubav prema klubu veća je nego što neki misle. Nitko ne bi trebao sumnjati u njegove osjećaje prema Barceloni“, tvrdi Jorge Messi, a na pitanje o verbalnom sukobu njegova sina i čelnika kluba, pomirljivo odgovara:

Messijev otac 'spušta loptu'

„Mislim da bi trebalo zatvoriti to poglavlje. Leo je samo javno odgovorio na izjavu gospodina Fausa. Rekli su što su rekli i to je to. Treba gledati prema naprijed, a ne prema nazad.“
Jorge Messi demantira da je njegov sin u sukobu s Upravom Barcelone.
„Nema problema među nama. Predsjednik Rosell proteklih je mjeseci ponudio svoju pomoć kod svih nedaća koje su nas zadesile. Cijenimo njegovu gestu dobre volje i potporu kluba. Svi smo na zajedničkom zadatku: osvojiti što više trofeja za Barcelonu“, zaključio je Jorge Messi koji očito „spušta loptu na zemlju“.
Međutim, jedno pitanje se nameće samo od sebe: Ako nema problema, čemu tolika strka?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider