Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Europska liga

Valencia deklasirala Ludogorec, Porto slavio u derbiju večeri!

Nogometaši Valencije već su nakon prve utakmice osmine finala Europa lige praktički osigurali prolaz dalje. U Sofiji su bili bolji od Ludogoreca s 3-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva su pogotka Bugari primili u trenucima kad su na terenu imali igrača više, a da stvar za za njih bude još gora, uspjeli su promašiti i jedanaesterac.

''Šišmiši'' su poveli već u petoj minuti kada je Antonio Barragan pogodio sjajnim udarcem s ruba šesnaesterca. U 24. je minuti Valencia ostala ''okrnjena'' nakon što je Seydou Keita srušio Romana Bezjaka u kaznenom prostoru. Slovenski nogometaš je sam odlučio izvesti penal, ali brazilski vratar Diego Alves je uspio zaustaviti njegov udarac.

Od tog se šoka Ludogorec više nije oporavio, a u 33. minuti je primio i novi gol. Strijelac je ovom prilikom bio Federico Cartabia. Konačnih je 3-0 postavio Philippe Senderos u 59. minuti u gužvi nakon kornera, a u 80. su minuti i domaći ostali s igračem manje budući da je isključen Juninho zbog udaranja Pereire.

Porto je na svome Dragau došao do prednosti 1-0 protiv Napolija. Autor jedinog pogotka u 57. je minuti bio Jackson Martinez koji je poluvolejom smjestio loptu u mrežu poslije nabacivanja iz kornera. Našeg Josipa Radoševića nije bilo u kadru Napolija.

Basel i Salzburg su na St. Jakob Parku odigrali neodlučeno 0-0. Za austrijski je klub to prva ovosezonska utakmica u Europa ligi u kojoj nije pobijedio.

Dodajmo još da su uzvratne utakmice na rasporedu za tjedan dana.

Europa liga, osmina finala (prve utakmice):

Basel - Salzburg 0-0

Porto - Napoli 1-0 (Martinez 57)

Ludogorec - Valencia 0-3 (Barragan 5, Cartabia 33, Senderos 59)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider