Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nula i na Anfieldu

Utakmica bizarnih golova: Sreća i Chelsea pokvarili debi Di Caniju

U prve dvije nedjelje utakmice 32. kola engleske Premierlige Liverpool i West Ham podijelili su bodove, baš kao i Tottenham i Everton.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tottenham je na svom White Hart Laneu poveo nakon svega 35 sekundi igre, kada je Emmanuel Adebayor iskoristio ubacivanje Jana Vertonghena s lijeve strane, te s nekih pet metara sretno poslao loptu loptu kroz noge Timu Howardu. No, 14 minuta kasnije stvari su ponovno na početku, nakon što je Phil Jagielka iskoristio ubacivanje Leightona Bainesa iz kornera, te nadvisio svog čuvara i glavom poslao loptu također kroz noge Huga Llorisa. Potpuni preokret Everton je režirao u 53. minuti kada je Kevin Mirallas izvrtio u trku Stevena Caulkera, i pogodio donji desni kut Llorisova gola.

No, bod domaćinu sačuvao je Gylfi Sigurdsson u 87. minuti, nakon što mu se lopta sretno odbila pred prazan gol, uslijed udarca i vratnice strijelca prvog pogotka Spursa – Adebayora. Nikica Jelavić ušao je u igru u 52. minuti utakmice, te se u nekoliko situacija našao u solidnoj prilici za postizanje pogotka, ali nažalost nije poentirao.

Spomenimo i da su u drugom susretu Liverpool i West Ham podijelili bodove odigravši bez golova, iako su Redsi bili daleko bolja momčad. Naime, čak 19 udaraca prema golu Čekićara uputili su igrači Liverpoola, te su imali 60 posto vremena loptu u svojim nogama. No, uzeli su svega bod.

U utakmici na Stamford Bridgeu sedamnaestoplasirani Sunderland ni u jednome trenutku susreta nije izgledao kao daleko lošija momčad, kako se zapravo čini prema prvenstvenoj ljestvici (24 boda razlike). No, dvije nesretno odbijene lopte koštale su Di Canijevu momčad najprije dva, a potom i jednog boda. Gosti su poveli u 45. minuti prvog dijela nakon što je Adam Johnson sjajno izveo korner, John O'Shea glavom proslijedio loptu u gužvu, gdje je ista pogodila Španjolca Azpilicuetu i završila iza leđa Petra Čecha.


c2-1s Footyroom.com by Futbol2101

Na sličan je način počeo i nastavak susreta. Fernando Torres proigrao je Oscara, ovaj puca no njegov udarac naprije brani Simon Mignolet, ali lopta se odbija od njegovog braniča Matthewa Kilgallona i ulazi u mrežu za 1:1.Samo osam minuta kasnije, još jedna odbijena lopta završava u mreži Sunderlanda. David Luiz pucao je s vrha šesnaesterca, a loptu je pored nemoćnog i frustriranog Mignoleta skrenuo Branisalav Ivanović.

Premierliga, 32. kolo:

Liverpool – West Ham 0:0

Tottenham – Everton 2:2 (Adebayor 1, Sigurdsson 87 / Jagielka 15, Mirallas 53)

Chelsea – Sunderland 2:1 (Kilgallon 47-ag, Ivanović 55 / Azpilicueta 45-ag)

Newcastle – Fulham 1:0 (Cisse 90+3)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider