Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li moguće?!

United bez pobjede: Prljavi faul i nevjerojatni promašaj Rooneyja!

Nogometaši Manchester Uniteda odigrali su 2:2 na gostovanju kod Cardiff Cityja u 12. kolu Premierlige. Pobjedu prvacima uskratio je gol Kim Bo-Kyunga u prvoj minuti sudačke nadoknade.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oba su gola aktualni prvaci postigli u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Wayne Rooney i Patrice Evra. Prvi je gol za domaćine zabio Fraizer Campbell.

>> Spektakularni City razmontirao Spurse sa šest komada! 

Poveo je United golom Waynea Rooneyja nakon velike pogreške Cardiffove obrane koja je lopu izgubila pred vlastitim kaznenim prostorom. Ubačaj u sredinu Rooneyju je proslijedio Javier Hernandez koji je igrao umjesto ozlijeđenog Robina van Persieja, a kasniji je udarac engleskog reprezentativca sretno uz pomoć odbijanca zavarao Cardiffovog vratara koji je bio u pravom kutu. Inače, Rooney može biti sretan što je u prvom poluvremenu prošao samo sa žutim kartonom zbog starta na Theophilea-Catherina.

Campbell je izjednačio u 33. minuti nakon proigravanja u prostor Jordona Mutcha, da bi Crvenim vragovima prednost prije odmora vratio Patrice Evra golom glavom iz neposredne blizine nakon ubacivanja Rooneyja iz kornera. Konačnih je 2:2 postavio Cardiffov džoker s klupe, Južnokorejanac Kim Bo-Kyung, koji je u 77. minuti zamijenio asistenta prvog gola Mutcha. Iskoristio je ubacivanje Petera Whittinghama iz slobodnog udarca s lijeve strane i glavom od travnjaka savladao Davida de Geu.


καρντιφγιουναιτεντ ourmatch.net by ourmatch

Duboko u sudačkoj nadoknadi United je imao stopostotnu priliku za pobjedu, ali se Rooney sam samcat pred vratarom Cardiffa umjesto šuta odlučio na (traljavo) dodavanje.

Zanimljivo, Cardiff je ove sezone u 12 premierligaških utakmica postigao 11 golova, od čega njih 5 velikanima iz Manchestera, Cityju i Unitedu. Na premierligaškoj ljestvici Manchester United zauzima tek šesto mjesto sa sedam bodova zaostatka za liderom Arsenalom, dok je Cardiff 15.

Premierliga, 12. kolo:

Cardiff - Manchester United 2:2 (Campbell 33, Bo-Kyung 90+1 / Rooney 15, Evra 45)

Manchester City - Tottenham 6:0 (Navas 1, 90+2, Sandro 34-ag, Agüero 41, 50, Negredo 55)

Redoslijed: 1. Arsenal 28, 2. Liverpool 24, 3. Chelsea 24, 4. Manchester City 22, 5. Southampton 22, 6. Manchester United 21...15. Cardiff 13...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider