Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva partija...

Spektakularni City razmontirao Spurse sa šest komada!

Utakmica između Manchester Cityja i Tottenhama na Etihadu trebala je biti derbi-utakmica 12. kola engleskog nogometnog prvenstva. Ali pretvorila se u jednosmjernu ulicu već od samog početka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

City je slavio uvjerljivu pobjedu sa čak 6:0, a vodeći su gol Građani postigli već nakon 14 sekundi igre. Strijelac je bio Jesus Navas koji je mrežu Huga Llorisa zatresao iskosa s desne strane ruba kaznenog prostora. Njegovom golu prethodila je izgubljena lopta igrača Tottenhama, te udarac Sergija Agüera koji je Lloris odbio prema natrčalom Navasu. Već do poluvremena je City vodio 3:0, a na drugi se gol čekalo do 34. minute. Registiran je kao autogol Sandra, kojeg je lopta posljednjeg dotaknula prije ulaska u mrežu nakon udarca Alvara Negreda. U 41. minuti Negredo je lijepo s desne strane proigrao Agüera na rubu peterca, a Argentinac samo podmeće nogu za 3:0.

U prvih deset minuta drugog poluvremena City je zabio još dva gola. Agüero je svoj drugi gol zabio nakon sjajnog proigravanja Yaye Tourea, dok je Negredo zatresao mrežu udarcem u rašlje s ruba kaznenog prostora na dodavanje Fernandinha. Konačnih je 6:0 u sudačkoj nadoknadi postavio Navas nakon dodavanja Jamesa Milnera.


σιτιτοτεναμ ourmatch.net by ourmatch

Cityju je ovo bila šesta domaća pobjeda u isto toliko odigranih utakmica, a Tottenhamu četvrti ovosezonski poraz. Do ove je utakmice Tottenham ukupno primio 6 golova u prethodnih 11 utakmica. U šest ovosezonskih domaćih utakmica City je zabio čak 26 golova i prvi je klub u 78 godina nakon Sunderlanda kojem je to uspjelo.

Premierliga, 12. kolo:

Manchester City - Tottenham 6:0 (Navas 1, 90+2, Sandro 34-ag, Agüero 41, 50, Negredo 55)

Cardiff - Manchester United (kasnije)

Redoslijed: 1. Arsenal 28, 2. Liverpool 24, 3. Chelsea 24, 4. Manchester City 22, 5. Southampton 22, 6. Everton 21, 7. Manchester United 20 (-1), 8. Tottenham 20...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider